Suomen osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan

Suomessa on uutisoitu että JOS sekä Ruotsi että Suomi päättävät osallistua ilmavalvontaan niin sitten molemmat voivat lähteä mukaan. JOS taas jompikumpi ei lähde mukaan, niin sitten kumpikaan ei lähde. Päätös pitäisi tulla muutaman päivän sisällä.

Minun mielestäni ei olisi vähäisintäkään järkeä Suomen osallistua Islannin ilmatilan valvontaan ihan siitä riippumatta lähteekö Ruotsi mukaan vaiko ei. Suomen on oltava tässä asiassa itsekäs ja ajateltava omaa etuaan.

Hornettiemme rajallisia lentotunteja kulutettaisiin ihan turhaan pitkiin siirtolentoihin Islantiin ja takaisin. Ei suomalaiset lentäjät tarvitse harjoitusta pitkiin yksitoikkoisiin siirtolentoihin, vaan tehokkaita taisteluharjoituksia. Siirtolennot myös maksaisivat melkoisesti, ei se lentotunnin hinta ole suinkaan olematon.

Islannissa lentäjämme lähinnä löhöilisivät ja odottaisivat hälytystä tunnistuslennolle, ei siitä ole mitään hyötyä kenellekään.

Sen sijaan Viron ilmatilan valvontaan osallistumista kannattaisi syvällisesti harkita – siitä olisi Suomelle ja suomalaisille hyötyä, eikä siirtolennot ja maakalustonkaan kuljetukset maksaisi maltaita. Viron alueella voisi hälytystä odoteltaessa myös esimerkiksi harjoitella rynnäköintiä maamaaliin tai tehdä matalalentoharjoituksia. Tunnistuslentojakin tulisi, sillä venäläiset koneet lentävät melkoisen ”huolimattomasti”.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu