Uuden Suomen ilmastoraportista

Uusi Suomi ylläpitää osiossa Ympäristö ansiokasta grafiikkaa Helsingin hiilidioksidipäästöistä:

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/co2raportti

Hiilidioksidipäästöt antavat suuntaa-antavan kuvan myös muista päästöistä, kuten typen oksidit, pienhiukkaset, hiilimonoksidi ja muut ympäristösaasteet.

Jos pääkaupunkiseudulla luovuttaisiin kivihiilen, öljyn ja maakaasun polttamisesta energian, mukaan luettuna kaukolämmön, tuottamisessa siirtymällä ydinvoimalla tuotettuun energiaan, niin päästöt häviäisivät valtaosin.

Jos lisäksi siirryttäisiin sähköautoiluun, kuten pääkaupunkiseudulla on hyvin pitkälti mahdollista, niin lähes kaikista nykyisistä päästöistä päästäisiin eroon – tietenkin edellyttäen, että sähköautojenkin tarvitsema sähkö tuotettaisiin uusissa ydinvoimaloissa.

Vihreät ja muut ydinvoiman vastustajat ovat varsinaisia ympäristöterroristeja pyrkiessään estämään sen valtavan suuren positiivisen kehityksen, joka saavutetaan rakentamalla hyvin runsaasti uutta ydinvoimaa.

Tuulivoiman lisärakentaminen Suomeen on yksinkertaisesti typerää ja biovoimakin on helposti biovouhotusta, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Biopuolella jätteiden hävittäminen siten, että samalla tuotetaan energiaa saattaa olla kokonaisuudessaan järkevää – nimenomaan jätteiden hävittämisen eikä energiantuotannon kannalta katsottuna.

On järkevää antaa kaikille kolmelle hakijalle luvat uusien ydinvoimaloiden rakentamiseen. Toivotaan, että löytyy vielä neljäs edellisistä riippumaton taho hakemaan lupaa uuden ydinvoimalan rakentamiseen vaikka Vaasan seudulle.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu