Kenr. Laaneots Venäjän armeijasta

Viron puolustusvoimain komentaja kenraali Ants Laaneots otti 22.3.2009 kantaa Venäjän armeijaan, todeten sen voiman edelleen perustuvan määrään, eikä laatuun.

Hyökkäystään Georgiaan Venäjä alkoi valmistelemaan Laaneotsan mukaan keväällä 2008, ensimmäiset merkit nähtiin toukokuussa (kuten Suomen sotilastiedustelunkin mukaan – jp).

Venäjän hyökkäyksessä käyttämä kalusto oli vanhaa, jopa vanhentunutta, mutta joukot oli koulutettu hyvin ja operaatio oli suunniteltu hyvin.

Laaneots sanoi Venäjän asevoiman olevan valtavan suuri, hän luetteli Venäjällä olevan 23 000 hyökkäysvaunua, 15 600 jalkaväen taisteluajoneuvoa (rynnäkköpanssarivaunu) ja lähes 10 000 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (kuten suomalaiset Pasit).

http://www.postimees.ee/?id=97389

Muistettakoon, että kenraali Laaneots on useaan otteeseen tuonut suoraan julki, että Venäjä on suuri sotilaallinen uhka Virolle – suorapuheinen mies, kuten hänen asemassaan tuleekin olla.

Huomattakoon, että Venäjän nykyinen hyökkäysvaunujen määrä on melko tarkasti sama kuin Venäjällä oli 21.6.1941 – kun Venäjä valmistautui hyökkäämään ja aikoi hyökätä maailmanhistorian suurimmin joukoin länteen heinäkuussa 1941, valloittaakseen koko Euroopan (aluksi).

Lisäksi rynnäkköpanssarivaunut, yms. Länsi on aivan liian sinisilmäinen Venäjän suhteen  ajaen oman puolustuksensa liian heikoksi. Puolustukseen on satsattava ennen kuin se on liian myöhäistä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu