Suomi 95-vuotta – se on hyvä saavutus, kiitos veteraaneille ja lotille

Ei ole ollenkaan itsestään selvää että Suomi on selvinnyt jo 95 vuotta itsenäisenä valtiona – vaaran vuosia on ollut useaan otteeseen.

Suomen Eduskunta äänesti Suomen itsenäisyydestä 6.12.1917 – vasemmisto äänesti vastaan ja oikeisto voitti äänestyksen äänin 100 / 88.

Suomen Senaatti, eli Hallitus, vaati 14.12.1917 Venäjää vetämään miehitysjoukkonsa Suomesta, mutta imperialistinen roistovaltio Venäjä ei vetänyt miehitysjoukkojaan Suomesta vaan päinvastoin Venäjän hallituksen edustaja Suomessa Smilga yllytti 20.12.1917 Helsingin Izvestijassa Suomen punikkeja ”kukistamaan porvaristo”. Piti tehdä vallankumous niin kauan kun venäläinen sotaväki oli tukemassa.

Venäjä yllytti punikkeja kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan sekä aseisti kapinalliset. Venäjän hallitus lähetti myös lisää venäläisiä vakinaisen armeijansa joukkoja Suomeen taistelemaan Suomea vastaan. Niin Suomi joutui sotimaan Vapaussodan Venäjää vastaan – onneksi Suomi voitti sen sodan ja pääsi rakentamaan itsenäistä demokraattista valtiota kukistettuaan myös punakapinan.

Suomen voitto ja jääminen itsenäiseksi ei ollut suinkaan itsestään selvää – esimerkiksi Ukraina ja Georgia hävisivät omat Vapaussotansa Venäjää vastaan samoihin aikoihin.

Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939 rikkoen törkeästi voimassa olleita Hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta, sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä ja allekirjoittamaansa YKn edeltäjän Kansainliiton peruskirjaa – aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Talvisodan. Venäjä yritti valloittaa koko Suomen.

Välirauhan aikana Venäjä uhkasi Suomea todella painostavasti.

Venäjä hyökkäsi jälleen Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan. Venäjä yritti taas valloittaa koko Suomen, mutta epäonnistui yrityksessään.

Jatkosodan päätyttyä Suomen loistaviin torjuntavoittoihin Venäjä käski taas puna-armeijansa hyökkäämään Suomeen, mutta kun ns. Asekätkentä tuli julki Venäjä peruutti hyökkäyskäskynsä. Asekätkentä siten pelasti Suomen uudelta sodalta.

Kun Venäjä ei kyennyt valloittamaan Suomea sotilaallisesti se alkoi soluttamaan mm. Suomen opetustoimea ja mediaa agenteillaan. Suomettumisesta kärsitään vielä pitkään.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille etnisille suomalaisille, jotka ovat valmiita puolustamaan Suomea myös jatkossa!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu