Liettua nosti syytteen Venäjän OMONin upseereita vastaan poissaolevina

Liettuan syyttäjät lopettivat Venäjän miehityksen loppuaikoina Liettuaa vastaan tehtyjen sotarikosten ja ihmisyyttä vastaan tapahtuneiden rikosten esitutkinnan ja antoivat tapauksen oikeusistuimelle tänään 27.12.2012.

Venäjä on kieltäytynyt luovuttamasta rikoksista epäiltyjä Venäjän sisäministeriön joukkojen upseereita (OMONin johtajia) Boleslav Makutinovtshia ja Vladimir Razvodovia tuomittaviksi Liettuaan. Niinpä Liettuassa muutettiin rikoslakia, kaksi vuotta sitten, siten että oikeutta voidaan käydä myös poissaolevia vastaan.

Kyseiset rikokset on tehty 11.1.1991-25.8.1991. Kyseisistä OMONin upseereista on annettu kansainvälinen pidätysmääräys ja syytekirjelmät on lähetetty myös heille (Venäjälle).

Yöllä 13.1.1991 Venäjän joukot hyökkäsivät Vilniuksen TV-tornia vastaan, silloin kuoli 14 ihmistä ja sadat haavoittuivat. 31.7.1991 Venäjän OMON hyökkäsi Medininkiain raja-asemalle murhaten seitsemän liettualaista poliisi- ja tullityöntekijää.

Lähde: http://www.postimees.ee/1085784/leedu-prokuratuur-saatis-kohtusse-omoni-…

Lisää Liettuan miehityksen loppuvaiheista tässä artikkelissa suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein:
http://jput.fi/L_palautti_itsen_1991.htm

—–

Suomenkin pitäisi vastaavasti nostaa syytteet venäläisiä sotarikollisia ja rikollisia ihmisyyttä vastaan – esimerkiksi partisaanien tekemät suomalaisten siviilien murhat ja raiskaukset.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu