Miehitetty Tshetshenia

Tshetshenia on Venäjän miehittämänä ja Tshetshenialla on Venäjän asettama nukkehallitus – kuitenkin uutisissa puhutaan virheellisesti Tshetshenian presidentistä, se on suomettumista.

Tshetshenia on tuhansia vuosia vanha valtio, jossa vanhastaan oli Sveitsin kaltainen demokratia. Venäjä onnistui miehittämään Tshetshenian vuonna 1859 kymmeniä vuosia kestäneiden katkerien sotien jälkeen.

Tshetshenia onnistui palauttamaan itsenäisyytensä vuonna 1991 samalla kun mm. Viro palautti itsenäisyytensä voimaan Venäjän miehityksestä.

Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan vuonna 1994, kun Venäjän puolustusministeri Gratshov lupasi Venäjän presidentti Jeltsinille Tshetshenian valloituksen onnistuvan parissa viikossa.

Venäjä hävisi sen Ensimmäisen Tshetshenian sodan ja joutui vetämään joukkojensa rippeet Tshetsheniasta vuonna 1996 Hasavjurtin rauhansopimuksen mukaisesti. Venäjä tunnusti viimeistään 12.5.1997 Tshetshenian itsenäisyyden de facto, kun Tshetshenian vapailla vaaleilla valittu laillinen presidentti Aslan Mashadov ja Venäjän presidentti Jeltsin allekirjoittivat Moskovassa Rauhan ja yhteistyön sopimuksen.

Venäjää kuitenkin kyrsi pienelle Tshetshenialle hävitty sota, joten Venäjä alkoi organisoimaan kaikenlaisia provokaatioita Välirauhan aikana. Viimein Venäjän FSB räjäytti Venäjällä asuinkerrostaloja murhaten venäläisiä saadakseen tekosyyn hyökätä jälleen Tshetsheniaan – ”Mainilan laukaukset”. Tämä Toinen Tshetshenian sota kestää edelleen matalan intensiteetin sotana, vaikka tällä viikolla onkin uutisoitu, että sota olisi Venäjän mielestä nyt loppumassa.

Venäjä on murhannut Tshetshenian lailliset presidentit ja johtajat, sekä asettanut Tshetshenialle nukkehallituksen (aivan kuten Suomelle vuonna 1939 Kuusisen hallituksen).

Olen jo aikoja sitten esittänyt oman suunnitelmani miten Tshetshenian sota tulee lopettaa – se suunnitelma on edelleen pääosin relevantti.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu