Windfall, yms.

Parhaillaan on meneillään hanke lisätä veroja kannattavalle, erittäin ympäristöystävälliselle  sähköntuotannolle – eli olemassaolevalle ydinvoimalle ja vesivoimalle.

Se on lievästi sanottuna idioottimaista.

Kun on ensin tehty yksi idioottimaisuus – päästökauppa – ja siitä idioottimaisuudesta johtuen ympäristöystävällinen energiantuotanto on hyvin kannatavaa, niin sitten keksitään toinen idioottimaisuus – ruvetaan kehittämään uusi vero, jotta ympäristöystävällinen energiantuotanto ei olisi niin kannattavaa. Onkohan windfalia ajavien kepulaisten siltarumpupoliitikkojen päissä edes sahajauhoja? Ainakaan Suomen etua nämä eivät aja.

Kylmässä ja pitkien etäisyyksien Suomessa energian hinta on ehdottomasti pidettävä alhaalla, jotta Suomi ei menetä ihan kokonaan kilpailukykyään. Mitään uusia energiaveroja EI saa asettaa, vaan entisiäkin on vähennettävä.

Ydinvoimaa on rakennettava mahdollisimman nopeasti lisää – ja paljon sittenkin. On päästävä ajamaan alas saastuttavia kivihiiltä, öljyä ja maakaasua polttavia laitoksia (myös kaukolämmön tuotantoa). On annettava luvat kaikille kolmelle ydinvoiman rakentamista haluavalle taholle. Energiapolitiikasta EI saa tulla uutta maataloustukiasten muotoa – vaan on ajettava Suomen ja kaikkien suomalaisten etua.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu