Tuulivoiman osuus Pohjolan sähköntuotannosta 160113

Kun talvi alkaa vähitellen näkymään pakkaslukemissa, niin kävin kurkistamassa energiantuotantotilannetta Pohjolassa.

Tanskaa hypetetään tuulivoiman suurvaltana, joten se kiinnosti eniten. Kello 8.53 Tanskan tuulimyllyt jauhoivat sähköä teholla 147MW, joka on 2,6% kokonaistuotannosta 5579MW. Eli Tanskan sähköntuotannosta noin 97% tapahtui erittäin saastuttavasti mm. kivihiiltä polttamalla.

Viroon on typerästi rakennettu suurella rahalla ja kovilla tukiaisilla kuluttajan pussista tuulivoimaa melkoisesti. Viron tuulimyllyt jauhoivat sähköä teholla 7MW, joka on 0,5% kokonaistuotannosta 1367MW.

Pohjola kokonaisuudessaan tässä merkityksessä (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Viro) tuotti tuulivoimalla yhteensä teholla 569MW, joka on 0,9% kokonaistuotannosta 64757MW.

Kannattaa silloin tällöin vilkaista: http://elering.ee/pohjamaad-reaalajas

Niin se vaan tuppaa olemaan että juuri silloin kun sähkön kulutus on suurta (pakkanen), niin ei tuule tarpeeksi jotta tuulivoimalat jauhaisivat sähköä nettona valtakunnanverkkoon ainakaan mainita saakka.

Olisi suuri typeryys rakentaa Suomeen lisää tuulivoimaa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu