Miksi Korean sota?

Korea oli jo ennen Toista Maailmansotaa ollut Japanin miehitämänä ja oli sitä myös sodan aikana. Toisen Maailmansodan päättyessä liittoutuneet sopivat, että Venäjä ottaa vastaan japanilaisjoukkojen antautumisen 38. leveysasteen pohjoispuolella ja USA sen eteläpuolella.

Tämä oli suuri virhe USAn johdolta. USAn olisi pitänyt siinä vaiheessa miehittää koko Korean alue.

Typerät jenkit eivät ymmärtäneet, että Venäjä oli ollut imperialistinen roistovaltio jo noin 450 vuotta ja oli sitä edelleen. Venäjän pyrkimyksenä oli valloittaa koko Maapallo ja tehdä siitä Moskovasta johdettu kommunistinen diktatuuri.

Nyt jenkit antoivat Venäjälle mahdollisuuden laittaa Pohjois-Korealle kommunistinen nukkehallinto ja valmistautua hyökkäämään Etelä-Korean kimppuun.

15.8.1948 Korean eteläiselle alueelle perustettiin Korean Tasavalta ja USAn miehitysjoukot poistuivat maasta. Etelä-Koreaan jäi vain noin 500 amerikkalaista sotilasneuvonantajaa, eikä Etelä-Korealle perustettu vahvoja puolustusvoimia.

Kommunistiset Venäjä, Kiina ja Pohjois-Korea laativat hyökkäyssuunnitelman Etelä-Korean valloittamiseksi ja aloittivat imperialistisen hyökkäyssodan Etelä-Koreaa vastaan 25.6.1950. Kommunistit valloittivat valtavalla ylivoimallaan lähes koko Etelä-Korean elokuun alkuun mennessä.

Oli onni onnettomuudessa, että Venäjä boikotoi silloin YKn turvallisuusneuvostoa, joten YK päätti vastahyökkäyksestä ja kommarit heitettiin lopulta Etelä-Korean alueelta, joten Etelä-Korea on nyt demokraattinen hyvinvointivaltio. Valitettavasti jenkit jättivät hyvän sodan kesken – myös Pohjois-Korea olisi pitänyt samoilla lämpimillä vapauttaa kommunistisesta diktatuurista. Sen virheen seurauksena Pohjois-Korea on ollut jo yli puoli vuosisataa äärimmäisen köyhä maa, jossa asukkailla ei ole mitään ihmisoikeuksia. Tavallinen kansa näkee nälkää (jopa kuolee nälkään), sekä viruu kidutettavana ja murhattavana vankileireillä samaan aikaan kun kommunistinen nomenklatuura voi paksusti ja varustautuu ydinsotaan muuta Maailmaa vastaan.

Vastaus otsikon kysymykseen on yksinkertainen: siksi, että Venäjä oli ja on edelleen imperialistinen roistovaltio.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu