Sotaveteraanimme pelastivat meidät paljolta – kiitos!

Näin kansallisena veteraanipäivänä kannattaa ajatella myös sitä miltä sotaveteraanimme ja lottamme meidät oikein pelastivat.

Huomattavalla osalla suomalaisista ei ole mitään käsitystä asiasta ja jotkut ovat ehkä jopa pahoillaan siitä, ettei Venäjä onnistunut miehittämään koko Suomea Talvisodassa ja Jatkosodassa.

Otetaan ensin vanha hyvä neukkuvitsi, joka on mielessäni vielä kymmeniä vuosia sen jälkeen kun olen sen lukenut: Venäläinen on autokaupassa ja kysyy milloin hän saa sen ostamansa auton. Autokauppias katsoo kalentereitaan ja kertoo: ”kymmenen vuoden kuluttua keskiviikkona kello 14”. Ostaja selaa omia kalentereitaan ja sanoo, ettei se aika mitenkään sovi hänelle. Autokauppias kysyy: ”miksi?”. Auton ostaja vastaa: ”juuri silloin tulee jääkaapin korjaaja”. Se on sitten taas ihan eri asia, ettei se luvattu olisi kuitenkaan toteutunut, kuitenkin vitsissä on oleellista se kaiken loputon jonottaminen.

Entäpä sitten he, jotka olisi tapettu heti venäläisen miehittäjän toimesta; tai he, jotka olisi viety Siperiaan pakkotöihin lopputuloksena tuntematon joukkohauta Siperiassa.

Entäpä pakollinen osallistuminen Venäjän imperialistisiin valloitussotiin miehittäjän armeijassa ja suuri todennäköisyys kuolla sillä reissulla sodassa johon ei millään haluaisi osallistua.

No, olkoon. Kiitos sotaveteraanimme ja lottamme – pelastitte meidät paljosta saavuttamalla suurenmoiset torjuntavoitot imperialistisesta roistovaltiosta Venäjästä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu