Vapun kunniaksi

Meillä kaikilla suomalaisilla on syytä olla erittäin tyytyväinen siihen, että Suomi voitti Suomen ja Venäjän välisen Vapaussodan vuonna 1918.

Meillä oikeistolaisilla siksi, että jos Venäjä olisi voittanut Vapaussodan, niin meidät oikeistolaiset ja meidän perheemme olisi kidutettu kuoliaaksi tai vähintäänkin murhattu.

Tavallisilla keskivertosuomalaisilla siksi, että jos Venäjä olisi voittanut Vapaussodan, niin he olisivat mahdollisesti jäätyään henkiin tai jäätyään karkoittamatta Siperiaan, kuitenkin erittäin köyhiä ja alistettuja. Joutuneet sotimaan kaikissa tulevissa sodissa imperialistisen roistovaltion Venäjän puolella vastoin tahtoaan.

Kommunisteilla siksi, että jos Venäjä olisi voittanut Vapaussodan, niin valtava enemmistö heistä olisi tapettu Stalinin vainoissa aivan kuten Venäjälle paenneet suomalaiset kommunistit pääsääntöisesti tapettiin.

—–

Imperialistinen Venäjä ei vetänyt rikollisia miehitysjoukkojaan Suomesta, vaikka olikin tunnustavinaan Suomen itsenäisyyden.

Venäjä yllytti osan suomalaisista nousemaan aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan. Kapina sodan aikana oli maanpetos, josta siihen aikaan yleisesti tuomittiin kuolemaan.

Venäjä aseisti kapinalliset ja lähetti lisää vakinaisen armeijansa joukkoja hyökkäämään Suomeen saadakseen valloitettua koko Suomen uudelleen miehitykseensä.

Oli meidän suomalaisten onni, että Suomesta oli lähtenyt Saksaan enemmän kuin pataljoonan verran suomalaisia oppimaan sotilastaitoja ja he saapuivat jääkäreinä Suomeen Vapaussodan aikana kouluttamaan suomalaisia ja toimimaan suomalaisten sotilasjohtajina Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa.

Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan. Vapaussodan rauhansopimus allekirjoitettiin pitkien ja vaikeiden neuvottelujen jälkeen Suomen ja Venäjän välillä Tartossa. Suomi lunasti Vapaussodassa itsenäisyytensä saaden valtavan sotasaaliin Venäjätä. Se aseistus mikä saatiin sotasaaliina oli perustana Talvisodan torjuntavoittoon – Venäjä ei kovasta yrityksestään huolimatta kyennyt valloittamaan koko Suomea, kuten oli Venäjän tarkoitus.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu