Kokoomus on purjehtinut karikolta karikolle

Vielä ennen viime eduskuntavaaleja näytti hyvältä – fregattimme kiisi hyvää vauhtia täysin purjein ja orkesteri soitti fregatin kannella laivaston marssia (Sinitakkien marssi).

Olimme päättäneet suurella yksimielisyydellä nostaa puolustusmäärärahojamme 2% vuodessä yli inflaation, joten puolustuskykyämme ei ainakaan oltu romahduttamassa. Toiveissa oli, että myös idioottimaisen jalkaväkimiinasopimuksen ratifiointi voidaan välttää kun Halosesta päästään eroon ja Kokoomuksen kannatus on korkealla.

Vaan, aivan kuten Sinitakkien marssissa kerrottiin kuljimme ”myrskyjä, taistoja kohden”.

Eduskuntavaaleissa Kokoomus sai ”veret seisauttavan vaalivoiton” ja näytti, että nyt päästään kokoomuslaisen pääministerin johdolla nostamaan Suomi kukkeimmilleen ja samalla huolehtimaan Suomen puolustuskyvyn parantamisesta ja puolustusvalmiuden nostamisesta.

Keskusta koki vaaleissa pahan tappion ja oli jotensakin ymmärrettävää, että se siirtyi oppositioon nuolemaan haavojaan.

Perussuomalaiset ne vasta varsinaisen ”jytkyn” saavuttivat ja olisivat voineet tulla hallitukseen ajamaan asioita mieleiseensä suuntaan – ainakin kompromisseja tekemään. Vaan persuille valta ei maistunut, kun näkyvissä oli ikäviä päätöksiä – niinpä persut lähtivät käpykaartiin jättäen vaikeat taistelut ja myrskyt muiden selvitettäväksi. Ei kun vaan riippumattoon koisaamaan, välillä nauttimaan rommiannoksesta ja sitten huutelemaan rivoja letkauksia niille, jotka reivasivat myrskyssä purjeita ja pumppasivat laivaan vuotavaa merivettä ulos laivasta.

Niinpä Kokoomus joutui ”huonoon seuraan” ja purjehdittiin karilta karille, niin, että pohjalankut ryskyivät. Vuotoja alkoi tulla yhä enemmän, eikä pumppujen teho meinannut millään riittää.

Esimerkiksi leikattiin puolustusmäärärahoja älyttömän paljon, vaikka niitä piti nostaa joka vuosi 2% yli inflaation – vastoin kokoomuslaisten näkemystä. Ratifioitiin Ottawan sopimus (jalkaväkimiinojen kielto) – vastoin kokoomuslaisten näkemystä. On otettu kantaa homoavioliittojen puolesta – vastoin Kokoomuksen kentän selvää mielipidettä. Jne., jne.

Mitenhän tämän ennen niin uljaan fregattimme oikein käykään? Sillanpään marssilaulussa lauletaan mm. ”Mitä lieneekin aarteita Suomessa, toki kallehin on vapaus”.

—–

Nykyhallitus ei taida antaa meille sitä laulussa luvattua oikeutta seistä suorassa, vaan vain kaatua.

Esimerkiksi Suomen uudet Taisteluosastot tarvitsevat oman orgaanisen ilmatorjunnan, eikä siihen riitä pelkästöön vanhat Sergeit (jotka olivat jo Halosen kaudella menossa romutukseen), vaan pitää ostaa olalta ammuttavia ilmatorjuntaohjuksia Stinger hyvin suuri määrä. Hankinnasta vaan ei kuulu mitään, joten orgaaninen ilmatorjunta puuttuu.

—–

Se, että meidän peruskokoomuslaisten ylitse kävellään, tai oikeammin ajetaan ylitse täryjyrällä, toistuvasti/jatkuvasti ei voi olla näkymättä Kokoomuksen kannatuksessa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu