Tatarstan itsenäiseksi Venäjästä

Etniset tataarit ovat vallassa Venäjän miehittämänä olevassa Tatarstanissa – puuttuu askel itsenäiseen Tatarstaniin.

Tatarstanin korkein johto (presidentti, pääministeri, parlamentin puhemies ja korkeimman oikeuden puheenjohtaja) ovat tataareja. Tatarstanin hallituksen 17 ministeristä vain yksi on venäläinen. Tatarstanin parlamentin edustajista 24% on venäläisiä. Tatarstanin 43:sta ”lääninjohtajasta” on 8 venäläisiä. Tatarstanin väestöstä venäläisiä on 40% ja tataareja 53%. Venäläisten määrä vähenee, tataarien määrä kasvaa.

Tatarstanin kaikissa kouluissa opetetaan kaikille pakollisena tataarinkieltä. Venäläiset protestoivat, että heidän pitää oppia tataarinkieltä. Kaksi venäläisisää odottaa oikeuden tuomiota siitä, ettei anna lastensa oppia tataarinkieeltä.

Tatarstanin parlamentti päätti vuonna 1999, että Tatarstanissa siirrytään käyttämään kyrillisten aakkosten sijaan latinalaisia aakkosia vuonna 2001 – sen kuitenkin miehittäjä Venäjä esti.

Lähde: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/jaanus-piirsalu-kus-kuuleb-venemaal-loosungit-kohver-vaksal-venemaa.d?id=66177558

—–

Tataarit ovat ihan oikeassa. Tatarstan on heidän kotimaansa ja siellä pitää elää heidän tapojensa mukaan tai poistua maasta. Toivotan tataareille onnea ja pikaista itsenäistymistä imperialistisen roistovaltion Venäjän miehityksestä. Samaa toivon tietysti myös mm. Tshetshenialle, Dagestanille, jne.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu