Lehdistönvapaudesta

Lehdistönvapaus on äärimmäisen tärkeä asia – yksi demokratian peruskivistä. Lehdistönvapautta eri maissa mitataan jatkuvasti. Onneksi Suomi kuuluu kärkipäähän – nytkin Islannin jälkeen kakkosena. Viro on hyvässä seurassa sijaluvulla 14 kun taas Venäjä on edelleen maa, jossa ei ole lehdistönvapautta – sijaluku 174. Pohjois-Korea on viimeisenä sijaluvulla 195.

Jotkut naiivit henkilöt kuvittelivat, että Medvedevin aikana Venäjän demokratia vahvistuu – tässäkin lehdistönvapausasiassa nähdään, ettei se oletus pitänyt paikkaansa. Venäjällä EI ole lehdistönvapautta – eikä sitä ole myöskään tulossa Venäjälle.

Venäjällä on julkisesti tiedossa, että tietyistä aiheista ei saa kirjoittaa – tai menee henki. Siksi toimittajat yleensä taipuvat itsesensuuriin vaieten mm. Venäjän suunnattomista rikoksista Tshetsheniassa. Venäjä on edelleen vaarallisin maa toimittajille.

http://www.epl.ee/artikkel/467324

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu