Viherhörhöille tiedoksi, että 10*0=0

Tuulivoimahörhöt haluaisivat rakentaa Suomeen lisää hirvittävän määrän uutta tuulivoimaa – se olisi Suomen ja suomalaisten etujen vastaista.

Kävin taas vaihteeksi vilkaisemassa koko Pohjolan reaaliaikaista tietoa sähkön kulutuksesta, tuotannosta, nettotuonnista tai nettoviennistä. Pohjolalla tässä yhteydessä tarkoitetaan Ruotsia, Tanskaa, Norjaa, Suomea ja Viroa.

Tuulella käyvää sähköä tuotettiin 27.7.2013 kello 7.37:

– Ruotsissa teholla 164 MW

– Tanskassa teholla 0 MW (nolla)

– Norjassa teholla 33 MW

– Suomessa teholla 0 MW (nolla)

– Virossa teholla 1 MW

——————————-

Pohjola yhteensä 198 MW

Pohjolassa kulutettiin samaan aikaan teholla 27 483 MW

Tuulivoimalla tuotetun sähkön osuus kulutuksesta oli peräti 0,7%.

—–

Suomessa taitaa olla rakennettua tuulivoimakapasiteettia alle 300 MW. No, sillä kapasiteetilla saatiin tuotantoa aikaiseksi pyöreä nolla MW. Tanskassa tuulivoimaa on rakennettu tuhansia megawatteja (ilmeisesti noin 3500) nimellistehoa, mutta tuulivoima tuotti sähköä pyöreät nolla megawattia. Tanskan sähkönkulutuksesta valtaosa tuotettiin hiilivoimalla ympäristöä saastuttaen.

Vaikka Suomessa olisi ollut rakennettu kymmenkertainen määrä tuulivoiman nimelliskapasiteettia, eli noin 3000 MW, niin tuotanto olisi ollut kuitenkin pyöreä nolla MW. Matematiikasta jotakin tietävät ymmärtävät, että 10*0=0.

Suomi ei tarvitse sattumasähköä, joka vielä noistaa sähkön hintaa merkittävästi ja jonka tukemiseen kuluu valtavasti verorahaa.

Tarkasteluhetkellä Suomen ydinvoimalat tuottivat sähköä teholla 2691 MW ja Suomen sähköntuonti nettona oli 1873 MW. Olisipa Suomella ollut sähköntuonnin sijasta sähkön vientiä – se olisi ollut mannaa Kauppataseellemme.

Suomeen pitää rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa tuottamaan sähköä ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu