Imperialistinen Venäjä hyökkää seuraavaksi Ukrainaan?

Ukraina vapautui Venäjän miehityksestä samalla kun mm. Viro, Georgia ja Tshetshenia palauttivat itsenäisyytensä voimaan neukkulan romahtaessa vuonna 1991.

Tshetsheniaan Venäjä hyökkäsi vuonna 1994 ja uudelleen, hävittyään sen Ensimmäisen Tshetsenian sodan vuonna 1996, vuonna 1999.

Kun Georgia näytti pyrkimyksiä liittyä EUn ja NATOn jäseneksi Veenäjä ensin katkaisi tuonnin Georgiasta pakottaakseen Georgian tekemään Venäjän vaatimusten mukaisesti. Kun Georgia ei alistunut Venäjän törkeään sisäisiin asioihin puuttumiseen, niin Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008 yrittäen valloittaa koko Georgia tai ainakin laittaakseen siellä valtaan Kremilin mieleinen nukkehallitus. Onneksi Georgia uskalsi pistää hanttiin, joten se jäi itsenäiseksi länsimieliseksi demokraattiseksi valtioksi.

Nyt Ukraina haluaa tehdä EUn kanssa vapaakauppasopimuksen, jota Venäjä vastustaa. Siksi Venäjä katkaisi tuonnin Ukrainasta. Liettuan ulkoministeri Linas Linkevičius on syvästi huolissaan tilanteesta ja haluaa EUn tukevan kumppaniaan Ukrainaa imperialistista Venäjää vastaan.

Ukrainan presidenttinä on venäjämielinen venäläinen, joka on mm. pidentänyt Venäjän laivastotukikohdan vuorasopimusta Ukrainan Sevastopolissa puolella vuosisadalla – miten nyt suu pannaan?

Alistuuko Ukraina Venäjän törkeään kiristykseen, vai hyökkääkö Venäjä seuraavaksi Ukrainaan?

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu