Missä se Ukraina oikein on – Siperiassako?

Tuntuu siltä, että Ukrainan tapahtumat eivät juuri hetkauta suomalaisia. Suomi ja Ukraina ovat kuitenkin ”kohtalonyhteydessä” – molemmat ovat imperialistisen Venäjän naapureita ja siten potentiaalisia Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen kohteita kuin salama taivaalta.

Ukrainan tilannetta pohdittaessa suosittelen ottamaan esille kartan ja katsomaan missä se Ukraina oikein on.

Saattaa tulla yllätyksenä, että läntisessä Ukrainassa sijaitseva
Lviv on oikeastaan Keski-Eurooppaa. Se on jopa lännempänä kuin
Helsinki. Väestö on lähes kokonaan ukrainalaisia – venäläisiä alle 9%
asukkaista.

Harkova puolestaan itäisessä Ukrainassa sijaitsee suunnilleen
samalla kohtaa (idässä) Moskovan kanssa. Siellä ukrainalaisia on hieman
yli puolet asukkaista ja venäläisiä lähes 40%.

Donetskissa tilanne on vieläkin huonompi, venäläisiä enemmän kuin ukrainalaisia.

Suomessa onneksi ei ole niin paljon venäläisiä kuin on Ukrainassa – kiitos sen, että Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan ja saavutti torjuntavoiton Venäjästä Talvisodassa, sekä monta suurenmoista torjuntavoittoa Venäjästä Jatkosodassa.

Kannattaa huomata, että Venäjän tavoitteena on valloittaa kaikki ne alueet takaisin, joita Venäjä on joskus hallinnut – eli esimerkiksi: Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Ukraina, Puola, Unkari, Tshekkoslovakia, Romania, Tshetshenia, Georgia, …

Me emme voi tietää minkä näistä maista kimppuun Venäjä hyökkää seuraavaksi – sillä hyökkääjä määrää ajan ja paikan. Siksi Suomen pitää varautua edelleen Venäjän hyökkäykseen – puolustusmäärärahat on nostettava vähintään tasolle 2% bruttokansantuotteesta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu