Venäjä sijoitti Iskander-ohjuksia Königsbergiin (Itä-Preussiin)

Venäjä uhkasi jo kauan sitten, että JOS USA sijoittaa ohjustentorjuntaohjusjärjestelmän Puolaan, niin sitten Venäjä sijoitaa Iskandereita Königsbergiin. Königsberg (Itä-Preussi) on Venäjän miehittämänä oleva Saksan alue Puolan ja Liettuan välissä.

Iskander on noin 500 km etäisyydelle yltävä melkoisen tarkka ohjus, johon voidaan sijoittaa ydintaistelukärki tai tavanomainen taistelukärki.

USA EI ole sijoittanut ohjustentorjuntaohjuksia Puolaan (niitä piti alkuperäisen suunnitelman mukaankin tulla vain 10 kpl, eli P-Koreaa ja Irania vastaan). Silti Venäjä on sijoittanut näitä hyökkäysohjuksia Königsbergiin ja muuallekin Baltian maiden rajojen läheisyyteen. Venäjä myös harjoitteli kyseisten ohjusten käyttämistä Baltian maiden rajojen läheisyydessä viimeisimmässä suuressa hyökkäyssotaharjoituksessaan Zapad 2013.

Baltian maiden ja Puolan puolustusministerit, ja muitakin ministereitä, ovat tänään esittäneet huolestuneisuutensa asian johdosta – Venäjä lisää asevarustelua Baltian maiden välittömässä läheisyydessä yksipuolisesti. Länsimaat puolestaan pääsääntöisesti ajavat alas asevoimiaan.

Suomenkin median, poliitikoista puhumattakaan olisi syytä reagoida.

Esimerkiksi ”Viron hesarissa” Postimees-lehdessä on asiasta useita artikkeleita. Heitän linkin artikkeliin, jossa Viron puolustusministeri puuttuu asiaan.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu