Puolustusmateriaalihankinnoista

On uutisoitu Suomen aikovan hankkia 100 kpl käytettyä Leopard 2A6 panssarivaunua. Kyseinen panssarivaunutyyppi on ilmeisesti maailman paras. Kun vaunut näyttäisivät olevan vielä kohtuuhintaisia, niin hankinta pitää luokitella erinomaiseksi.

Jotkut voivat kritisoida käytetyn puolustusmateriaalin hankintaa, mutta minusta se on perusteltua – Suomen puolustusmäärärahat ovat aivan liian alhaisella tasolla ja maata pitää puolustaa sillä rahalla mitä poliittiset päättäjät antavat.

Suomi on jo vuosia sitten hankkinut käytettynä Raskaita raketinheittimiä – sekin ostopäätös oli aikoinaan ihan hyvä. Valitettavasti niihin ei kuitenkaan ole hankittu kunnollisia taisteluampumatarvikkeita, eli raketteja ja ohjuksia. Se hankinta pitää viedä loppuun, jotta raketinheittimet saadaan kunnolla operatiiviseen käyttöön.

Suomen Puolustusvoimissa ollaan parhaillaan siirtymässä uuteen jalkaväen taistelutapaan. Siinä tuntuu olevan montakin hyvää puolta vanhaan nähden. On kuitenkin ainakin yksi merkittävä puute – joukoilta puuttuu oma orgaaninen ilmatorjunta. Se puute on äärimmäisen vakava ja on toimittava nopeasti puutteen korjaamiseksi. Eli pitää ostaa merkittävä määrä olalta ammuttavia lähi-ilmatorjuntaohjuksia Stinger. Ampumalaitteita, ohjuksia, simulaattoreita, jne. Se hankinta pitää mielestäni tehdä heti, eikä kannata ostaa käytettyjä.

Suosittelen lämpimästi, että vaikka lisämenoarviossa annetaan heti tarvittava määräraha ja tilausvaltuus.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu