Ukraina putosi Venäjän asettamaan ansaan – nousseeko ylös?

Ukraina itsenäistyi samoihin aikoihin kuin Suomikin, mutta Venäjä miehitti Ukrainan vähän ajan kuluttua, kuten yritti tehdä mm. Suomelle ja Virolle.

Toisen Maailmansodan yhteydessä ukrainalaiset taistelivat Venäjää vastaan saavuttaakseen itsenäisen Ukrainan.

Neukkulan romahtaessa Ukraina itsenäistyi, mutta Venäjä onnistui torbedoimaan oikean demokraattisen länsimaan syntymisen.

Oranssi vallankumous toi Ukrainaan demokratian – mutta Venäjä onnistui toimimaan riidankylväjänä ajaen oranssin vallankumouksen tekijät lopulta erimielisiksi.

Ukrainan Presidentti Justshenko halusi lähentää Ukrainaa länteen ja pyrkiä kauemmaksi imperialistisesta roistovaltiosta Venäjästä – niinpä hänet yritettiin myrkyttää hengiltä. Ihmeen  kautta hän kuitenkin jäi henkiin kun vaimonsa älysi viedä hänet Itävaltaan hoidettavaksi.

Nykyinen Ukrainan presidentti Janukovitsh on venäjämielinen venäläinen ja on suostunut mm. tekemään aivan käsittämättömän pitkän sopimuksen Venäjän sotilastukikohtien jäämisestä Ukrainan alueelle.

Ukrainalaiset olisivat kuitenkin halunneet Ukrainan lähenevän länttä, joten Ukraina valmistautui allekirjoittamaan assosiaatio- ja vapaakauppasopimukset EUn kanssa.

Venäjä alkoi kiristämään ja painostamaan Ukrainaa, ettei se ole sallittua, vaan pitää liittyä Venäjän haluamaan tulliliittoon askeleena Venäjän haluamaan uuteen neukkulaan Euraasian Unioniin. Se merkitsisi käytännössä Kremlin täydellistä valtaa ”liittyneisiin” nähden.

Niinpä Ukraina lopulta luopui allekirjoittamasta asosiaatio- ja vapaakauppasopimusta EUn kanssa.

—–

Sen sijaan Janukovitsh solmi Venäjän kanssa sopimuksen, joka ilmeisesti lähes lopullisesti teki Ukrainasta Venäjän täydellisen orjan – ei itsenäisyydestä rippeitäkään jäljellä.

Venäjä voi nimitäin sen sopimuksen mukaan milloin hyvänsä vaatia Ukrainan saaman ”lainan” välitöntä takaisinmaksamista. Periaatteessa se ”laina” näyttää edulliselta suuressa ahdingossa olevalle Ukrainalle, onhan sen miljardilainan (yhteensä 15 miljardia) korko vain 5% vuodessa.

Käytännössä kuitenkin se laina on hirttosilmukka Ukrainan kaulassa.

Venäjän varapääministerin Igor Šuvalovin mukaan nimittäin Venäjä voi milloin hyvänsä vaatia velan takaisinmaksamista, jos tilanne sitä vaatii – tämä lausunto juuri kysyttäessä häneltä, entä JOS Ukraina siitä lainasta huolimatta allekirjoittaa vapaakauppasopimuksen EUn kanssa. Šuvalovin mukaan asia on varmistettu täysin – Ukraina ei voi mitenkään päästä siitä ansasta.

Lähde.

Kannattaa myös huomata, että Venäjä suurieleisesti lupasi alentaa Ukrainalle elintärkeän kaasun hintaa noin kolmanneksella, joka on erittäin merkittävä ”alennus”. Kuitenkin senkin ”alennuksen” takaa löytyy pykälä, jonka mukaan kaasun hintaa tarkastellaan vuosineljänneksittäin – eli imperialistinen roistovaltio Venäjä voi vuosineljänneksittäin tehdä kaasun hinnalle mitä huvittaa, ellei Ukraina toimi täsmälleen Kremlin määräysten mukaisesti. Ukrainassa yleensä lämmitetään asunnot ja lämminvesi kaasulla. Miettikääpä miltä tuntuisi asunnon lämmityksen ja lämpimän veden loppuminen talvella.

En jaksa nyt linkittää kaikkiin faktoihin, teen sitä tarvittaessa keskustelun kuluessa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu