Venäjän sankari Kalashnikov on kuollut

On uutisoitu näyttävästi, kuinka Mihail Kalashnikov haudattiin Venäjällä valtiollisin kunnianosoituksin sankarina sankareiden erityiselle hautausmaalle AK-47 kunnialaukauksin.

Kalashnikovin väitetään suunnitelleen maailman yleisimmän rynnäkkökiväärin AK-47 ja paljon muutakin – siis nerokas asesuunnittelijako?

Mihail Kalashnikov on ylennetty Venäjällä lähes kaikkiin mahdollisiin sotilasarvoihin ja häneen on taiettu ripustaa kaikki mahdolliset ja  mahdottomat Venäjän kunniamerkit.

Ettei Kalashnikov kuitenkin kuuluisi sarjaan väitettyjä keksijöitä, kuten neukkulassa oli tapana – oikeastaan kaikille tärkeille keksinnöille keksittiin propagandatarkoituksiin venäläinen keksijä, vaikka kyseinen keksintö todellisuudessa oli aiemmin keksitty lännessä ja vain kopioitu Venäjällä.

Kalashnikov ei ole suorittanut keskikoulua, yliopistosta puhumattakaan.

Kalashnikov ei omien sanojensa mukaan kyennyt kasaamaan edes polkupyörää. Hän  yritti kyllä rakentaa ikiliikkujaa, mutta omien sanojensa mukaan epäonnistui siinä, kun siihen olisi tarvittu paljon metalliosia, joista oli kova puute. Lähde.

Kannattaa myös huomata, että Venäjä otti Saksasta laittomasti asesuunnittelijoita ja muita tiedemiehiä ”sotavangeiksi” mm. Kalashnikovin suunnittelutoimistoon ja pani heidät orjatyöhön. Ettei vaan joskus saataisi aukottomasti todistettua, että AK-47 onkin saksalaisen suunnittelutyön loistava hedelmä – työ vaan kirjattiin petollisesti Mihail Kalashnikovin nimiin, kuten oli yleisesti tapana.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu