Stingereitä sisään ja kenraaleita ulos

Uutisssa on tänään kerrottu olalta ammuttavien Stinger-ilmatorjuntaohjusten hankkimisesta ja kenraaleiden virkojen vähentämisestä.

Olen vuosikausia esittänyt, pyytänyt ja vaatinut hankkimaan Stingereitä, joten minun pitäisi periaatteessa olla tyytyväinen – vaan en ole. Uutisissa on nimittäin kerrottu, että hankitaan vain satoja lähi-ilmatorjuntaohjuksia. Oikea suuruusluokka olisi mielestäni ollut 10 vuotinen sopimus, jonka mukaan olisi joka vuosi toimitettu Suomeen luokkaa 2000 ohjusta.

Kenraalin virkojen vähentämistäkin olen vaatinut useissa kirjoituksissani. Nyt uutisoitiin, että kun ensi vuonna jää eläkkeelle kolme kenraalia, niin ne virat samalla lakkautetaan (uutisen sanamuoto ei ollut tällainen, mutta sisu on). Tähän päätökseen olen tyytyväinen – kun kerran joukkojen määrä suorastaan romahtaa, niin pitää sen näkyä myös kenraalien määrässä. Toivottavasti jatkoa seuraa samaan suuntaan – tai vieläkin parempi olisi että sodan ajan joukkojemme määrää nostettaisiin.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu