Ukraina – tyyntä myrskyn edellä?

Päällepäin näyttää siltä, että Ukrainan johto olisi antanut mielenosoittajille periksi – peräti hallitus on eronnut, mielenosoitukset kieltävät lait on kumottu, tekeillä on jopa vangittuna olevien mielenosoittajien armahduslaki.

Siksi mielenosoittajat ovat hellittäneet – vähemmän mielenosoittajia itsenäisyyden aukiolla, eikä mitään väkivaltaisuuksia.

Huomattakoon muutama seikka:

1. USA ja EU ovat uhanneet Ukrainaa sanktioilla, jos Ukrainan viranomaiset kohdistavat väkivaltaa rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan.

2. Venäjällä on käynnissä hymykampanja, ettei sen hartaasti toivomat olympialaiset menisi pilalle.

3. Pekingin olympialaisten aikana Venäjä hyökkäsi Georgiaan olettaen aivan oikein, ettei siihen brutaaliin hyökkäykseen itsenäisen valtion kimppuun kiinnitetä juuri huomiota, vaan kaikki tuijottavat silmät tapilla olympialaisia. Nyt ne olympialaiset on kuitenkin Venäjällä, joten ylimääräistä häiriötä ei haluta, vai tapahtuuko olympialaisten aikana sittenkin jotakin?

4. Venäjämielinen Ukrainan presidentti Janukovitsh omaa hyvin suuren vallan Ukrainassa, parlamentti ja hallitus ovat vain kumileimasimia.

5. Janukovitsh ei suinkaan ole luvannut ennenaikaisia vaaleja, vaan pitää tuolistaan kiinni kynsin-hampain. Pelännee joutuvansa tekojensa vuoksi vankilaan.

6. Janukovitsh ei ole luvannut Julia Timoshenkoa vapaaksi tai edes sairaalahoitoon ulkomaille. Arvannee, että Julia juoksisi heti viimeisillä voimillaan barrigadeille kannustamaan mielenosoittajia.

7. Aika on Janukovitshin puolella – mielenosoittajien voidaan olettaa väsyvän ennemmin tai myöhemmin – ellei, niin Venäjä tulee kyllä apuun Ukrainan venäjämieliselle nukkepresidentille.

8. USA, EU, eikä muutkaan länsimaat anna mielenosoittajille (oppositiolle) kuitenkaan mitään konkreettista apua. Ei oikeastaan voikaan antaa – on ukrainalaisten itsensä asia kuka siellä on vallassa. Valitettavasti imperialistinen roistovaltio Venäjä ei suinkaan ajattele samoin.

9. Venäjä tulee tekemään kaikkensa – mukaanluettuna sotilaallinen hyökkäys – ettei Ukraina lähene länttä, vaan joutuu kokonaan Venäjän orjuuteen (nytkään ei paljon puutu).

10. Länsimieliset etniset ukrainalaiset (suuri enemmistö etnisistä ukrainalaisista) haluavat ihan oikeaa demokraattista länsimaista Ukrainaa – Ukrainassa asuvat venäläiset taas etupäässä ovat Venäjän puolella (ukrainalaiset pitää orjuuttaa ja lopultakin pakkovenäläistää kokonaan).

11. Venäjä rakentaa kaikin voimin ja keinoin uutta neukkulaa – olihan neukkulan romahtaminen Venäjän KGB-diktatuurin keulakuvan Putinin mielestä neukkulan hajoaminen 1900-luvun suurin geopoliittinen katastrofi.

12. Putin on nostanut julkisesti maljoja Stalinille, joka onnistui miehittämään puoli Eurooppaa. Venäjällä on käynnissä varsinainen Stalin-kultin uudelleenrakentaminen.

13. Venäjän tavoitteena on valloittaa kaikki ne alueet uudelleen Kremlin käskyvaltaan, jotka ovat joskus olleet Venäjän vallan alla: Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Ukraina, Georgia, Puola, Tshekki, Unkari, Slovakia, Romania, Bulgaria, Armenia, Aserbaidzhan, Kirgisia, …

—–

Ei hyvältä näytä. Länsimaat ovat riisuneet itsensä aseista lähes puolustuskyvyttömiksi ja se suuntaus pääosin näyttää jatkuvan edelleen. Samaan aikaan Venäjä varustautuu laajamittaisiin hyökkäyssotiin.

Huokaus! Minulla ei ole kristallipalloa, mutta vaikka olisikin, niin tuskin sieltä olisi mitään hyvää nähtävissä.

—–

Sentään pieni positiivinen säde on näkyvissä pimeydessä – Suomi hankkii 100 Leopard 2A6 panssarivaunua ja nyt on allekirjoitettu myös sopimus Stinger lähi-ilmatorjuntaohjusten hankinnasta (vaikkakin vähän, niin askel oikeaan suuntaan). Halosen ylipäällikkyyskauden vimma hävittää käyttökelpoista puolustusmateriaalia valtavia määriä näyttäisi olevan ohi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu