Tuulivoima Suomessa on suuri puhallus (petos?)

Kirjoitin 21.1.2014 Puheenvuoroon blogikirjoituksen, jossa kerroin, ettei Suomen tuulivoimalat tuottaneet sähköä. Oli karkeasti yhden vuorokauden pituinen jakso, ettei tuullut tarpeeksi, jotta tuulivoimalat olisivat voineet tuottaa sähköä. Esitin kirjoituksessani myös tuulennopeustietoja ympäri Suomea, pääasiassa rannikolta. Kirjoitukseni perustui Fingridin reaaliaikaiseen taulukkoon, jossa näkyy sähkön tuotanto eri tavoin, kulutus ja tuonti.

Ilmeisesti tuulivoiman lisärakentamisesta veronmaksajien kustannuksella hyötyvät nostivat asiasta porun, joten kyseiselle Fingridin sivulle ilmestyi hetimiten tekstit:

– Tuulivoima (vain osa mitattu)*

* Vain osa Suomen tuulivoiman tuotannosta on toistaiseksi Fingridin mittauksen piirissä.

—–

Herää kysymys miksi osa tuulivoimaloista ei ole mittauksen piirissä – paljastuisiko ”suuri puhallus”?

Miksi ei kerrota mitkä tuulivoimalat eivät ole mittauksen piirissä? Mikä on niiden voimaloiden nimellisteho, jotka eivät ole mittauksen piirissä?

Kun olen tuulettomina aikoina (Fingridin mittaus näyttää nollaa ja Ilmatieteenlaitoksen tuulennopeusmittaukset, ettei tuule tarpeeksi) esittänyt kysymyksen, että mikä tuulivoimala tuottaa parhaillaan Suomessa sähköä valtakunnanverkkoon? – niin en ole saanut kysymykseeni vastausta, miksi? Miksi se ei ole julkista tietoa? Kuitenkin veronmaksajien pussista maksetaan valtavia tukiaisia vuosittain tuulivoimajobbareille.

—–

Niinpä olen jatkanut tuotantotietojen keräämistä itselleni taulukkoon, että voisi päätellä edes jotakin tuulivoimatuotannon ja Fingridin lukeman mahdollisesta korrelaatiosta.

Suomessa oli vuoden 2013 lopussa rakennettua tuulivoimaa (nimellisteho) yhteensä 448MW 211 tuulivoimalassa (STY). Siten Fingridin maksimilukema optimaalisissa tuuliolosuhteissa kaikkien tuulimyllyjemme kohdalla olisi noin 448MW ja minimilukema 0MW kun yhdenkään tuulivoimalamme kohdalla ei tuule tarpeeksi (noin 6 m/s), jotta se voisi tuottaa sähköä edes vähän valtakunnanverkkoon.

Suurin tuulivoiman teholukema Fingridin taulukossa, jonka olen onnistunut bongaamaan oli 25.1.2014 kello 19.57 – 182MW. Siellä on varmaan ollut suurempiakin lukemia, mutta enhän minä seuraa sitä taulukkoa koko ajan.

Tästä voi tehdä johtopäätöksen, että Fingridin mittauksen piirissä on ainakin 41% Suomen rakennetusta tuulivoimasta.

Tänä aamuna (7.2.2014) kello 07.24 satuin bongaamaan taas lukeman 1MW.

Siitä voisi tehdä suuntaa-antavan johtopäätöksen, että ehkä kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat tänä aamuna maksimissaan teholla noin 2,4 MW.

—–

Mielestäni pitäisi säätää laki, jonka mukaan yhtään tuulivoimalaa ei saa liittää Suomen valtakunnanverkkoon ennenkuin sen tuottama ja kuluttama sähkö näkyy Fingridin julkisessa taulukossa.

On epäilys, että suomalaisilta veronmaksajilta petetään valtavia summia rahaa – kun ei haluta näyttää tuulivoimaloiden todellista tuotantoa reaaliaikaisena.

Pitäisiköhän pistää poliisi tutkimaan asiaa?

0
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu