Kuka hyötyy väkivallasta Ukrainassa?

Kun ihmisiä murhataan vähittäin ja tukuttain, niin kannattaa miettiä kenellä on motiivi.

1. Ukrainan lähentymistä EUn ajavat aktivistit?

Heidän etunsa on näyttää, että he osaavat järjestää rauhanomaisia pitkäaikaisia mielenosoituksia asiansa puolesta, sekä assosiaatio- ja vapaakauppasopimuksen allekirjoittamisesta kieltäytynyttä Janukovitshia vastaan. Pitäisihän EUn nähdä, että he ovat varteenotettava kumppani EUlle. Siten minkäänlainen väkivalta ei ole heille eduksi, eikä hyödyksi. Kannattaa muistaa esimerkiksi mielenosoittajille lämpimiä sukkia ja voileipiä tuovia mummoja – hyvin sympaattista.

2. Presidentti Janukovitsh?

Janukovitshin pitäisi kyetä näyttämään sekä länteen, että itään  homman olevan hanskassa. Eikä kansansuosiokaan taatusti kasva väkivallan avulla. EU:n ulkoministerit ovat parhaillaan päättämässä sanktioista mm. Janukovitshia vastaan väkivallan vuoksi.  Eipä tule mieleen mitä hyötyä Janukovitshille olisi väkivallasta – paitsi, että hänen pitää täyttää Venäjän johdon käskyt, tai …

3. Tavalliset ukrainalaiset?

Ukrainan talous on kaaoksessa, eikä tavallisen ukrainalaisen elämä ole helppoa – pitäisi olla rahaa maksaa lahjuksia sinne ja tuonne, että hänen asiansa tulisivat hoidetuksi. Mutta ei väkivalta ainakaan paranna heidän asemaansa.

4. Venäjä?

Venäjän tavoitteena on saada miehitettyä uudelleen koko Ukrainan alue – palauttaa neukkulan aikainen tilanne, jolloin Ukrainaa johdettiin Kremlistä ja ukrainalaisia venäläistettiin. Ei puhettakaan demokratiasta, eikä etnisillä ukrainalaisilla saanut olla muita oikeuksia kuin totella sokeasti käskyjä.

Venäjälle sopii mainiosti Ukrainan taloudellinen kurjuus, mellakat ja väkivalta – saapa hyvän tekosyyn puuttua Ukrainan asioihin aseellisesti, mennä rauhoittamaan tilanne.

—–

Kannattaa olla tarkkana sen kanssa miltä tilanne näyttää ja mitä se todellisuudessa on.

Jossakin kuvassa tai videossa saattaa näyttää siltä, että mielenosoittaja käyttää väkivaltaa miliisejä tai erikoisjoukkoja vastaan. Kyseessä voi kuitenkin ihan hyvin olla erikoisjoukkojen mies, joka on naamioitunut mielenosoittajaksi, jotta näyttäisi mielenosoittajien olevan väkivaltaisia.

Kyseessä saattaa myös aivan hyvin olla venäläinen titushka, joka tahallaan provosoi miliisiä, että nämä käyttäisivät väkivaltaa.

Venäjän FSBn ja venäläisten erikoisjoukkojen porukkaa on varmaan paikalla sotkemassa tilannetta ja jälkiä.

0
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu