Terveisiä "terroristien koulutusleiriltä" – palasin juuri kotiin

Johdin ”leirillä” ”taisteluampumaharjoitukset” – lyijyä oli ilmassa kuin pienessä sodassa.

Ampumaradalle oli sijoitettu viisi nousevien taulujen kauko-ohjattavaa mekanismia eri suuntiin ja eri etäisyyksille. Tauluina käytettiin tavallisia  SRA-taulujen mitoilla pahvista valmistettuja tauluja. Kyseiset taulut nousevat noin kolmeksi sekunniksi kouluttajan painaessa epäsäännöllisin väliajoin kyseisen taulun nappia.

Ammuntaa harjoitetaan ensin paikalta ja sitten kun ampuja hallitsee homman niin myös liikkeestä. Osuman kohdalla ei ole merkitystä, vaan yritetään saada mahdollisimman monta osumaa kaikkiin tauluihin. Kierroksen lopuksi osumat merkitään ja lasketaan – sekä ampuja vaihtuu.

Aseina käytettiin tänään AK-47 kopioita, joskus ammutaan myös 9 mm sotilaspistooleilla.

Tällä kertaa ”terroristeiksi” olivat harjoittelemassa suomalaiset reserviläiskivääreillä Varkauden ampumaradalla. En tiedä ottiko kukaan ”terroristikoulutusta” videolle. Jos otti, niin sekin video saattaa päätyä Venäjän propagandaohjelmaan, jossa väitetään minun kouluttaneen ukrainalaisia terroristeja – tietysti fasisteja tai natseja.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu