Viron johdon julistus 140609

Viron presidentti, parlamentin puhemies ja pääministeri tuomitsivat virolaisten joukkokyyditykset Siperiaan 14.6.1941 Venäjän toimesta rikoksena ihmisyyttä vastaan.

Presidentti Ilves, puhemies Ergma ja pääministeri Ansip vertasivat yhteisessä julistuksessaan aivan oikein Venäjän rikoksia (virolaisten kyyditykset, ukrainalaisten tahallisen joukkomurhaamisen nälkään) natsien tekemään juutalaisten joukkomurhaan – tuomiten niin natsien kuin kommunistienkin rikokset.

He päättävät julistuksensa sanoihin: ”Me uskomme demokratiaan. Me tuemme niitä entisiä kohtalotovereitamme, jotka ovat valinneet tien demokratiaan ja demokraattiset arvot.
Me kunnioitamme demokraattisia valintoja ja tunnustamme jokaisen kansan valinnanvapautta. Sellaisessa maailmassa ei saa toistua kyydittämisten targedia. Sellaisessa maailmassa saatanallinen pahuus ei saa koputtaa meidän ovellemme.”

http://www.postimees.ee/?id=131568

Tämä tuen osoitus oli Georgialle, jonka kimppuun Venäjä hyökkäsi elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgia, jotta olisi voinut kaataa Georgian demokraattisesti valitun johdon ja asettaa ”valtaan” oman nukkehallituksensa.

Se Viron johdon määritelmä ”saatanallinen pahuus” on verrattavissa omaan määritelmääni Venäjästä: ”Imperialistinen Roistovaltio”.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu