ETYJin parlamentaarinen yleiskokous rinnasti natsismin ja kommunismin

Perjantaina 3.7.2009 ETYJin parlamentaarinen yleiskokous hyväksyi julkilausuman, jossa rinnastettiin natsien ja kommunistien rikokset. Samalla yleiskokous suositteli, että Molotov-Ribbentropsopimuksen solmimisen vuosipäivää aletaan viettämään natsismin ja kommunismin uhrien muistopäivänä.

Molotov-Ribbentropsopimuksessa ja sen salaisessa lisäpöytäkirjassa liittolaiset natsi-Saksa ja kommunisti-Venäjä jakoivat Euroopan maita toisilleen sulle-mulle-periaatteella. Nämä liittolaiset hyökkäsivät piakkoin yhdessä Puolan kimppuun jakaen Puolan keskenään ja pitäen yhteisen voitonparaatin sekä voitonjuhlan Puolan kukistumisen kunniaksi.

Samaisen sopimuksen perusteella Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun alkaen 30.11.1939 aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Talvisodan, jossa Venäjä yritti valloittaa koko Suomen. Natsi-Saksa tuki liittolaistaan Venäjää sodassa Suomea vastaan.

Talvisodan jälkeen Saksa voitti kilpajuoksun Norjaan miehittäen Tanskan ja Norjan. Venäjä onnitteli liittolaistaan Saksaa menestyksen johdosta.

Vastaavasti Venäjä miehitti Viron, Latvian ja Liettuan tehden niissä suunnattomia rikoksia ihmisyyttä vastaan.

Kuten arvata saattaa, niin Venäjä yritti estää tämän ETYJin julkilausuman ja on hurjana kun se Venäjän vastustuksesta huolimatta tehtiin.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu