Milloin Venäjä hyökkää Georgiaan?

Putinin entisen neuvonantajan Illarionovin mukaan Venäjän hyökkäys Georgiaan alkaa hetimiten kun Venäjän suuri sotaharjoitus Kaukasuksella päättyy. Viron entisen pääministerin Mart Laarin mukaan Venäjä valmistelee hyökkäystä Georgiaan. Itse olen kertonut Georgiassa viime lokakuussa, että Venäjä tulee nähdäkseni hyökkäämään jälleen Georgiaan elokuussa 2009.

Saa nähdä milloin se hyökkäys tapahtuu.

Venäjä hyökkäsi ikivanhan valtion Georgian kimppuun vuonna 1801 ja miehitti Georgian. Georgia jälleenitsenäistyi samalla kun mm. Suomi ja Viro itsenäistyivät.

Venäjä hyökkäsi uudelleen Georgiaan vuonna 1921 ja valitettavasti Georgia silloin hävisi sen vapaussotansa – Suomi ja Viro voittivat vapaussotansa Venäjää vastaan.

Georgia palautti itsenäisyytensä Venäjän miehityksestä samalla kun Virokin – vuonna 1991.

Senkin jälkeen Venäjä oli koko ajan Georgian kimpussa mm. kaataen vapailla vaaleilla valitun presidentti Gamsahurdian sekä asettaen KGB-kenraali Shevardnadzen Georgian nukkehallitsijaksi ja miehitti Georgian Abhasian sekä ns. Etelä-Ossetian.

Venäjä hyökkäsi Georgiaan elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgian, mutta Venäjä epäonnistui yrityksessään. Mart Laar, joka on mm. Kokoomuksen veljespuolueen puheenjohtaja Virossa, on vakuuttunut siitä, ettei Venäjä luovu yrityksestään, vaikka epäonnistuikin vuonna 2008.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu