Ei Karjalaa takaisin syndrooma

Jokaisen, joka vastustaa Venäjän miehittämänä olevien Suomen alueiden palauttamista Suomelle tulisi mielestäni istua kaikessa rauhassa alas ja miettiä syvästi mielessään miksi hän vastustaa aluepalautusta. Parasta olisi, jos hän tekisi sen kynän ja paperin kanssa – kirjoittaen paperille ne syyt perusteluineen.

Kirjoitettuaan syyt alkaisi lukemaan hitaasti kohta kohdalta sen oman paperinsa ja miettimään onko ne syyt todellisia ja ovatko perustelut ”vedenpitäviä”.

Olen hyvin usein joutunut toteamaan, että ainoa todellinen perustelu sille, ettei halua aluepalautuksen toteutuvan on se, ettei halua lisää venäläisiä Suomeen. Jos alueet saataisiin tyhjinä tai edes lähes tyhjinä, niin ei enää vastustetakaan aluepalautusta.

Siksi ”vastustajan” olisikin syytä tehdä toinen kierros siten, että ajattelee alueiden palautuvan tyhjinä – onko sitten enää relevantteja syitä vastustaa aluepalautusta?

Esimerkki siitä, että miehittäjä siirtää pois miehityksen aikana miehitetylle alueelle laittomasti asuttamansa väestön on olemassa – Gaza. Ennen miehittämänsä alueen luovutusta Israel siirsi pois israelilaiset, jotka oli asutettu Gazaan. Ei alueen tyhjennyksen tarvitse olla mikään ”etninen puhdistus” – Venäjällä on tilaa asuttaa tämä väestö uudelleen ja voidaan maksaa kunnolliset muuttoavustukset.

Olisi suotavaa, että johtava internet-lehti Uusi Suomi tekisi ”gallupin” Karjalan palautuksesta. Tällä kertaa pitäisi kuitenkin tehdä yksityiskohtaisempi kysely kuin vain, että ”haluatko Karjalan takaisin?”

Kysymys voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

Haluatko, että Karjala (myös Petsamo, Salla, Suursaari, jne., eli Tarton rauhan rajat) palautuu Suomelle?

– Nykyisine asukkaineen?

– Vaikka mukana tulisi enintään 100 000 nykyasukasta?

– Vaikka mukana tulisi enintään 10 000 nykyasukasta?

– Vain tyhjänä?

– En halua?

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu