Ruotsin ja Norjan armeijan sotilaita on rajalla tervehdittävä

Venäjän joukoille asetettiin erilaisia tavoitteita ja aikatauluja Talvisodassa koko Suomen valloittamiseksi. Armeijoille (mm. 7., 8. ja 9.A) tehtiin aikalaskelmat miten kauan tulee menemään vaikka Viipurin ja Helsingin valloittamiseen ja monenko päivän kuluttua ennätetään Tornioon Ruotsin rajalle.

Kun Venäjän tarkoitus ei ollut valloittaa saman tien liikkeestä myös Ruotsia ja Norjaa, vaan Talvisodan välitavoitteena oli vain Suomen valloitus, niin: »Leningradin sotilaspiirin ohjeessa 29.11. määrättiin: ”Saavuttaessa Ruotsin ja Norjan rajoille niitä ei saa loukata eikä sallia provokaatioita. Ruotsin ja Norjan armeijan sotilaita on rajalla tervehdittävä.”»

Tässä artikkelissa tarkastellaan näitä tavoitteita suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.

Kuten tiedämme, niin imperialistisen roistovaltion Venäjän puna-armeija ei kyennyt saavuttamaan sille asetettuja tavoitteita vaan Suomi saavutti suurenmoisen torjuntavoiton.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu