Mättääseen lyötävistä ei ollut puutetta

Venäjä keskitti Suomea vastaan Talvisodassa ensin ”vain” noin 400 000 miestä, 1915 tykkiä, 1 500 panssarivaunua ja noin 1 000 taistelulentokonetta. Kun Suomen valloitusyritys ei ollutkaan paraatimarssia, niin helmikuun aluksi miesten määrä nousi 957 675 mieheen vaikka siiheksi oli tehty jo mukavasti apuharvennusta.

Hrutshevin väittämän mukaan Venäjän tappiot Talvisodassa olivat miljoona miestä. Silti sodan päättyessä: ”On laskettu, että sodan päättyessä puna-armeijalla oli Suomea vastaan ryhmitettynä kaikkiaan 960 000 miestä, 11 266 tykkiä ja kranaatinheitintä, 2 998 panssarivaunua ja 3 253 sotilaskonetta.”

On todella harmillista, että idioottimaiset suomalaiset poliitikot olivat ”säästäneet” puolustusmäärärahoissa, kalustohankinnoissa ja sotilaskoulutuksessa ennen Talvisotaa. Mättääseen lyötävistä ei todellakaan ollut puutetta – olisipa suomalaisella tykistöllä ollut edes ammuksia riittävästi.

Venäjän joukoista ja kalustosta Talvisodassa kerrotaan suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein tässä uunituoreessa artikkelissa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu