Ukraina

Itsenäinen Ukraina on Venäjälle sietämätön ”kivi kengässä” – on ollut, on ja tulee olemaan. Varsinkin jos Ukraina on demokraattinen länsimaa, niin se on Venäjälle kuin punainen vaate härälle.

Ukraina itsenäistyi samalla kun esimerkiksi Suomi ja Viro. Se ei sopinut Venäjälle, joten Venäjä kaatoi itsenäisen Ukrainan hallituksen ja miehitti Ukrainan.

1930-luvulla Venäjä toteutti Ukrainassa noin 10 miljoonaa uhria vaatineen kansanmurhan.

Toisen Maailmansodan yhteydessä huomattava osa läntisen Ukrainan asukkaista nousi aseelliseen taisteluun Venäjän hirmuhallintoa vastaan yrittäen perustaa itsenäisen, demokraattisen Ukrainan. Venäjän joukot kuitenkin murskasivat nämä toiveet 1950-luvulla verisesti.

Ukraina palautti itsenäisyytensä samalla kun mm. Georgia, Thsetshenia ja Viro palauttivat omat itsenäisyytensä vuonna 1991. Se ei kuitenkaan tuonut todellista itsenäisyyttä ja demokratiaa.

Vasta nykyisen presidentin Jushtshenkon ja nykyisen pääministerin Timoshenkon toteuttama vallankumous toi hauraan demokratian ja jonkinlaisen vapauden Ukrainalle. Ukraina suuntautui länteen – ilmoittaen julkisesti pyrkivänsä NATOn ja EUn jäseneksi.

No, Venäjällähän oli ja on KGB-diktatuuri, joten Jushtshenko yritettiin myrkyttää syöttämällä hänelle dioksiinia. KGBn (FSB) laboratorion kekseliäät murhamiehet melkein onnistuivat tappamaan Jushtshenkon. Jushtshenkon vaimo oli kuitenkin neuvokas ja toimitti miehensä itävaltalaiseen sairaalaan, jossa lääkärit ihmeen kautta keksivät, että Jushtshenko oli myrkytetty dioksiinilla ja saivat pidettyä Jushtshenkon hengissä.

Venäjä on käyttänyt energia-asetta Ukrainaa vastaan jo useamman kerran.

Venäjä puuttui jälleen erittäin törkeästi Ukrainan sisäisiin asioihin Medvedevin avoimen kirjeen  muodossa 11.8.2009. Tässä Venäjä teki jälleen selväksi, että haluaa Jushtshenkon tilalle oman nukkehallitsijansa. Ukrainan presidentinhallinto vastasi kirjeeseen terävästi – kuten oli syytäkin. Nyt myös Ukrainan presidentti on itse vastannut kotisivullaan Medvedevin kirjeeseen osoittaen syvän pettymyksensä Venäjään ja epäystävälliseen kirjeeseen.

Todettakoon, että Jushtshenkon Ukraina on ollut hyvässä yhteistyössä Saakashvilin Georgian kanssa – Jushtshenko on jopa Saakashvilin lapsen kummi. Saakashvili tuomitsi Venäjän puuttumisen Ukrainan sisäisiin asioihin erittäin jyrkästi. Myös USA on tehnyt selväksi, että Ukraina on itsenäinen valtio ja päättää itse asioistaan – ja lupasi tukea Ukrainan pääsyä NATOon.

Venäjä on valitettavasti onnistunut hajoita ja hallitse politiikassaan, joten Ukraina ei seiso yksimielisenä imperialistista Venäjää vastassa. Ukrainassa on ikävä kyllä merkittävä ”viides kolonna” venäläisten muodossa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu