Georgian välirauha

Imperialistinen Venäjä hyökkäsi Georgiaan 070808 yrittäen valloittaa koko Georgian – aivan kuten imperialistinen Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939 yrittäen valloittaa koko Suomen.

Suomen Välirauhan aikana Venäjä puuttui törkeästi Suomen sisäisiin asioihin vaatien mm. ministeri Väinö Tannerin eroa, puuttui siihen kenestä tulee Suomen presidentti, teki rajaloukkauksia, järjesti mielenosoituksia Suomessa, jne.

Vastaavasti Venäjä ei nyt suostu keskustelemaan Georgian vapailla vaaleilla valitun laillisen presidentin Saakashvilin kanssa, vaan yrittää kaataa hänen hallituksensa keinolla millä hyvänsä. Olipa Saakashvilin hallinto hyvä tai huono se on Georgian sisäinen asia, eikä Venäjällä ole siihen nokan koputtamista.

Georgiassa järjestettiin pitkän aikaa mielenosoituksia – no, demokraattisessa maassa mielenosoitukset ovat sallittuja. ”Mielenosoittajat” kuitenkin selvästi yrittivät provosoida yhteenottoja poliisin kanssa mm. sulkemalla Tbilisin pääkadun Rustaveli avenuen. Kun Georgian liberaali johto antoi senkin tapahtua, niin ”opposition” edustajat hyökkäsivät poliisin päämajaan. Sitä mikään valtio ei voi tietenkään sietää, vaan hyökkääjiä pidätettiin. ”Oppositio” vaatii nyt sitten hyökkääjien vapauttamista.

Onneksi USAn varapresidentti Joe Biden onnistui vierailullaan Georgiaan vaikuttamaan siihen, että ”opposition” typerä toiminta lopetettiin.

Nyt Venäjä yrittää provosoida Georgian jatkosotaa, mutta onneksi kuumaverisillä georgialaisilla näyttää olevan tällä kertaa kylmä pää, eivätkä sorru provokaatioiden uhriksi.

Demokraattiset länsimaat, etunenässä USA, mutta myös EU seuraavat nyt silmä kovana mitä imperialistinen Venäjä tekee, joten toivottavasti vuoden 2008 lokakuussa Georgian korkeille viranomaistahoille esittämäni arvio, että Venäjä hyökkää uudelleen Georgiaan elokuussa 2009 – kun epäonnistui aiemmassa yrityksessään valloittaa koko Georgia – ei toteudu, vaan Venäjä hyökkää Georgiaan vasta myöhemmin. Se on joka tapauksessa varmaa, että Venäjä hyökkää uudelleen Georgiaan aivan kuten hyökkäsi uudelleen Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05 aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan, elleivät demokraattiset länsimaat kykene estämään Venäjän hyökkäystä yhteisin hyvin koordineerituin ponnistuksin.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu