Paitojen pesulla elämistä?

Meitä suomalaisia elää Suomessa rapiat viisi miljoonaa. Maamme sijaitsee kylmässä Pohjolassa, joten asuminen ei ole halpaa. Suomessa ei ole ainakaan tiedossa sellaisia merkittäviä luonnonvaroja, joita myymällä voisimme elää tulevaisuudessa.

Kuitenkin haluamme elää mukavaa – kallista – elämää.

”Pesemällä toistemme paitoja” emme elä pitkään – Suomen on pakko saada vientituloja, investointeja, palvelutuloja, tms. ulkomailta.

Suomi on menneisyydessä saanut tuloja myymällä tervaa, oravannahkoja, puutavaraa ja paperia. Puutavaran myynnistä ei tule pitkän päälle merkittäviä vientituloja – Suomessa senkin tekeminen on kaiken kaikkiaan liian kallista. Paperin vienti ei ole ollut kannattavaa toimintaa enää aikoihin, tehtaita ajetaan alas yksi toisensa jälkeen – senkin tekeminen on Suomessa aivan liian kallista.

Yksi keino tuotantokustannusten alentamiseksi olisi pienentää palkkoja reippaasti – kuopata AY-liike niin syvälle, ettei se sieltä enää nousisi. Mutta tyytyisimmekö alentamaan elintasoamme reilusti. Emme ainakaan kaikki – otaksun.

Sähkö on nykyään välttämättömyyshyödyke, sen on oltava mahdollisimman halpaa, jottei kallis sähkö huonontaisi ennestäänkin kilpailukykyämme. Sähkön hinta näkyy suoraan myös jokaisen suomalaisen ostovoimassa. Kun sähkön hintaa alennetaan reippaasti, niin vastaavasti voidaan välttyä nostamasta palkkoja, eläkkeitä, lapsilisiä, hintoja, jne.

No, miten sitä sähkön hintaa saataisiin alas?

1. Sähkön verottaminen tulee lopettaa vahingollisena;

2. Tulee unohtaa tuulivoiman lisärakentaminen Suomeen – se nostaisi sähkön hintaa ja kuluttaisi aivan turhaan verovarojamme mm. investointitukiin aivan valtavasti;

3. Tulee antaa lupia rakentaa Suomeen runsaasti uutta ydinvoimaa – mitä enemmän, sen parempi. Ainakin ne kaikki kolme lupaa on annettava viipymättä, joista on hakemukset jätetty. Lisäksi olisi suotavaa löytää neljäs edellisistä täysin riippumaton taho rakentamaan uusi ydinvoimala jonnekin Vaasan hujakoille – mm. lisäämään kilpailua, jotta sähkön hinta laskee.

Entä mitä Suomi sitten voisi viedä?

Yksi erinomainen vientituote on sähkö. Ydinvoimalla tuotetusta sähköstä saadaan erinomaisen hyvä kate. Myyntivoittoa verottamalla saadaan tarvittavia verotuloja. Voimaloiden kiinteistöverot ovat hyvä tulolähde sijoituskunnille. Onkin idioottimainen ajatus, ettei ydinvoimalla tuotettua sähköä saisi viedä. Sehän on tuotettu ympäristöystävällisesti, antaa työtä ja toimeentuloa suomalaisille.

Ydinvoima on HYÖDYLLISTÄ! Mitä enemmän sen parempi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu