Pekkaroinnista energialla

Sähkön tuotanto edullisesti on Suomen kohtalon kysymys. Ympäristönsuojelun kannalta sähkön (ja lämmön) tuotantotapa on ratkaisevan tärkeä.

Valitettavasti kepulit pekkaroivat energia-asiassakin välittämättä Suomen kokonaisedusta, vaan yrittävät vain kalastaa ääniä omasta mielestään potentiaalisilta äänestäjiltä.

Puun, pellettien, hakkeen ja turpeen polttaminen saastuttaa vakavasti ympäristöä – varsinkin kun otetaan koko tuotantoketju huomioon, kuten tulee ottaa. Niillä keinoilla ei myöskään saada energiaa pienin kustannuksin, joten niiden osuuden lisääminen nostaa sähkön hintaa. Yleensä uusien laitosten rakentamiseen tarvitaan myös veronmaksajan rahapussilla käymistä.

Tuulivoiman lisärakentaminen vaatii valtavasti verovaroja, joille on taatusti parempaakin käyttöä ja lisäksi nostaa sähkön hintaa. Puhumattakaan siitä, että tuulivoimala EI tuota sähköä silloin kun sähkön kulutus on suurinta, vaan se joudutaan korvaamaan silloin esimerkiksi öljyä ja kivihiiltä polttamalla.

Onko tosiaankin niin, että Kokoomus on ainoa hallituspuolue, jolla on järkeä energia-asioissa?

Tosin Kokoomuksen pitäisi mielestäni ajaa ydinvoiman ja vesivoiman lisärakentamista voimakkaammin, vastustaa biovouhotusta, sekä tuulivoimaa – ja vaatia sähköveron poistamista haitallisena verona välttämättömyyshyödykkeeltä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu