"Pakko tehdä MRP"

Venäjän ulkoministeriö väittää parhaillaan, että Venäjän oli pakko solmia Molotov-Ribbentrop-sopimus. Voidaan pelata kaikki muut vaihtoehdot ja selviää, että MRP oli pakko solmia siinä tilanteessa väittää Konstantin Provalov.

http://www.postimees.ee/?id=156111

Niin, Venäjällä oli kaksi vaihtoehtoa:

1. Jättää liittosopimus Saksan kanssa tekemättä – mutta silloin ei olisi syttynyt Venäjän haluamaa Toista Maailmansotaa, jonka avulla Venäjän aikomuksena oli valloittaa koko Eurooppa (aluksi).

2. Tai sitten solmia se sopimus Natsi-Saksan kanssa, saada aikaan haluttu sota Saksa vastaan Englanti ja Ranska, varustaa Saksaa niin, että se kykenee käymään tehokasta sotaa Englantia ja Ranskaa vastaan – jotta ne kaikki kolme heikkenisivät.

3. Ja sitten hyökätä maailmanhistorian suurimmin joukoin länteen heinäkuussa 1941, kuten Venäjä oli suunnitellut ja aikoi tehdä.

4. Vaan Venäjän suunnitelma ei toteutunut ihan sellaisena kuin oli tarkoitus. Venäjän liittolainen Saksa tajusi, että Venäjä aikoo hyökätä Saksan kimppuun, ja ennätti juuri ja juuri tehdä ennakoivan iskun itään 22.6.1941 – joten Venäjä sai valloitettua vain puoli Eurooppaa ja vain puoleksi vuosisadaksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu