Karjala Takaisin!

Karjala-keskustelu pullahti pintaan suomalaisten ”liikemiesten” kaivosvaltaushakemuksesta tekemän ehdotuksen vuoksi. Se keskustelu on hyvä asia – toivottavasti keskustelua käydään faktoihin perustuen. Se on luku sinänsä, että kyseinen kaivosvaltaushakemus oli mielestäni ihan hyvä asia, mutta tämänpäiväinen ulostulo oli hyvän hankkeen ryssiminen.

1. Imperialistinen roistovaltio Venäjä yritti viedä Suomen itsenäisyyden ensimmäisen kerran jo välittömästi itsenäistymisen jälkeen – Vapaussodassa. Onneksi Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan ja jäi itsenäiseksi. Esimerkiksi Georgia ja Ukraina itsenäistyivät samalla kun Suomi, mutta hävisivät vapaussotansa Venäjää vastaan – jäivät Venäjän miehittämiksi vielä noin 70 vuodeksi.

2. Vapaussodan ja Talvisodan välinen aikakaan ei ollut vapaa Venäjän yrityksestä viedä Suomen itsenäisyys. Silloin tapahtui mm. Venäjän organisoima ”Läskikapina”. Vastaavasti Venäjä yritti kaataa Viron laillisen hallinnon organisoimallaan kapinalla – sekin epäonnistui kuten läskikapina.

3. Suomen ja Venäjän välisessä Talvisodassa Venäjä yritti valloittaa koko Suomen – eli lopettaa Suomen itsenäisyyden. Suomalaiset sotilaat – kärkijoukkona suojeluskuntalaiset – Suomen loistavat LOTAT, ja myös lähes koko Suomen kansa taistelivat kuitenkin Suomelle suurenmoissen torjuntavoiton. Venäjä ei kyennytkään valloittamaan koko Suomea, kuten oli tarkoitus. Mutta valitettavasti Venäjä kykeni ryöstämään Suomelta noin 12% Suomen laillisesta alueesta.

4. Välirauhan aikana imperialistinen Venäjä teki taas kaikkensa provosoidakseen uuden sodan – esimerkiksi ampui alas suomalaisen matkustajakoneen Kalevan.

5. Venäjä ei onnistunut provosoimaan uutta sotaa – joten Venäjä hyökkäsi uudelleen Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan, joka oli erillissota.

6. Venäjän aloitettua Jatkosodan Suomea vastaan Suomi suoritti vastahyökkäyksen parantaakseen puolustusmahdollisuuksiaan. Sen yhteydessä Suomi valloitti Karjalan Takaisin. Suomen Eduskunta liitti Venäjän miehittämänä olleet Suomen alueet takaisin Suomeen itsenäisyyspäivänä 1941.

7. Venäjä teki Neljännen Strategisen Suurhyökkäyksen Suomea vastaan alkaen 9.6.1944 – yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen. Suomi saavutti kuitenkin jälleen loistavat torjuntavoitot, joten Venäjän rikollinen puna-armeija ei kyennyt valloittamaan Suomea. Venäjä kuitenkin ryösti taas Suomen kauniin Karjalan.

Karjala Takaisin!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu