Viipuri vapautettu, Rautu vapautetaan

28.8.1941 Suomen Armeija vapautti ikiaikaisen suomalaisen kaupungin Viipurin Venäjän miehityksestä.

Venäjän valehteleva historiankirjoitus valehtelee, että Venäjän joukot olisivat valloittaneet Viipurin Talvisodassa. Todellisuudessa Venäjä ei kyennyt valloittamaan Viipuria ja esimerkiksi Taipaleen urheat taistelijat seisoivat yhä järkkymättöminä asemissaan Laatokan rannalla sodan päättyessä.

Viipurin linnassa liehunut uljas Suomen sotalippu laskettiin alas salostaan vasta rauhan tultua ja siirrettiin talteen Sotamuseoon. Juuri sama lippu vedettiin Viipurin vapautuksen jälkeen takaisin Viipurin linnan salkoon 28.8.1941 klo 17.35.

31.8.1941 Viipurissa pidettiin sotilasparaati Viipurin vapautuksen kunniaksi. Marsalkka Mannerheim lähetti sähkeen vapautusta johtaneelle kenraali Lennart Oeschille:

Lausun kenraaliluutnantille ja alaisillenne sankarillisille joukoille kiitokseni ja tunnustukseni suurella taidolla ja loistavasti suoritetuista sotatoimista, joiden tuloksena on muiden saavutusten ohella Karjalan uljaan pääkaupungin vapautus bolshevistisesta vallasta. Suomalainen soturikunto on näiden sotatoimien aikana jälleen osoittanut suuruutensa. Mannerheim.”

1.9. tunnetaan Toisen Maailmansodan syttymispäivänä – mutta kukaan ei tiennyt 1.9.1939, että Toinen Maailmansota olisi syttynyt. 1.9.1941 sen sijaan tiedettiin konkreettisesti, että Suomen uljas Armeija vapautti Raudun imperialistisen roistovaltion Venäjän miehityksestä.

Karjalan Kannaksen vapautuksesta löytyy artikkeli täältä.

Niin, vuonna 1941 Suomi teki vastahyökkäyksen vapauttaen Karjalan – kun Venäjä oli jälleen aloittanut sodan Suomea vastaan alkaen 22.6.1941 kello 6.05.

Valitettavasti Suomen kaunis Karjala on jälleen Venäjän miehittämänä, odottaen vapautustaan ryssän vallasta. Venäjä vielä kehtaa valehdella, että Viipuri olisi ”vanha venäläinen kaupunki”. Mutta valehtelemisen Venäjä ja venäläiset osaavat erinomaisen hyvin.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu