Pakolaisista

Suomeen otettavien pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden määrää on rajoitettava rutkasti. Yleensäkin maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettava.

Sen sijaan Afganistaniin on panostettava reilusti lisää. Nykyisen Afganistanin operaation kuluessa Afganistaniin on palannut miljoonatolkulla pakolaisia rakentamaan omaa maataan. Sillä tiellä on jatkettava tehokkaasti, jotta yhä lisää afgaanipakolaisia voi palata omaan maahansa elämään turvallista ja hyvää elämää.

Olisi suotavaa, että Suomi lopettaisi muita rauhanturvaoperaatioitaan ja kehitysapuaan Afrikkaan ja keskittyisi Afganistaniin.

Afganistaniin tulisi lähettää vahvennettu pataljoona suunnilleen komppanian tilalle. Suomen tulee ottaa oma vastuualue, jossa suomalaiset asiantuntijat auttavat afgaaneja itse rakentamaan itselleen voimalaitoksen tuottamaan sähköä, vesilaitoksen tuottamaan puhdasta vettä, jäteveden puhdistamon viemäröinteineen, että ympäristön saastuttaminen vähenee, kouluja, terveyskeskuksia, jne. Suomalaisten asiantuntijoiden on autettava rakentamaan alueelle toimiva poliisi, oikeuslaitos ja vankeinhoito. Jos Suomen vastuualue tulee Afganistanin rajalle, niin suomalaisten asiantuntijoiden on autettava kehittämään myös rajavartiostoa.
Afganistanin ”ongelma” on nyt ratkaistava kertalinttuulla vaikka siihen meneekin aikaa ja rahaa. Säästetään kotimaahan tulevista ”pakolaisista” ja kehitysavusta Afrikkaan. Rahan syytäminen Venäjälle on lopetettava kokonaan.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu