Sananvapaudesta

Sananvapaus on yksi demokratian peruskivistä – ilman sananvapautta, julkaisuvapautta, ei voi olla demokratiaa. Siksi kaikkeen sananvapauden rajoittamiseen tulee suhtautua erittäin kriittisesti.

1. Ei ole mitään merkitystä sillä loukkaako joku kirjoitus jotakuta tai vaikka peräti ”kansanryhmää” – jos se kirjoitettu asia on totta. Se totuus on tietenkin kyettävä esittämään vaikkapa suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.

2. Jos joku (kuten minä) kirjoittaa omalla nimellään (ja oikeilla yhteystiedoillaan) kommentin esimerkiksi uutiseen, niin se kirjoitus on kyseisen henkilön omalla vastuulla, eikä esimerkiksi joku toimittaja jolla on asiasta toisenlainen mielipide saa sitä sensuroida.

3. Anonyymiä loanheittoa sananvapauden ei tietenkään tarvitse koskea. Ellei joku voi kirjoittaa asiaa reilusti omalla nimellään, niin olkoon kirjoittamatta. Itse olen kirjoittanut pikkusta vaille pirunmoisen määrän mielipidekirjoituksia yli 40 vuoden kuluessa – kaikki omalla nimellä. Olen tietenkin saanut venäläisiltä tappouhkauksia, mutta ei niitä näköjään ainakaan vielä ole toimeenpantu. Siten sananvapaus koskee mielestäni VAIN henkilöitä, jotka esiintyvät reilusti omalla nimellään.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu