Energiaomavaraisuudesta

Vuoden 2006 tammikuussa Venäjä räjäytti Georgiaan tulevan sähkölinjan ja kaasuputken pakottaakseen Georgian demokraattisesti valitun hallinnon polvilleen Venäjän vaatimusten edessä. Silloin nykyinen presidentti Saakashvili lupasi itselleen ja kansalleen, että emme anna palelluttaa lapsiamme katkaisemalla yhden sähkölinjan ja yhden kaasuputken.

Sen jälkeen Georgia on rakentanut määrätietoisesti energiaomavaraisuutta – tai ainakin riippumattomuutta imperialistisesta roistovaltiosta Venäjästä. Niinpä nyt on jo saavutettu käytännössä riippumattomuus Venäjän energiatoimituksista.

Tänään (15.9.2009) käynnistettiin virallisesti uuden korkeajännitelinjan rakentaminen yhdistämään Georgian ja Turkin sähköverkot. Normaaliaikana sen linjan kautta Georgia voi viedä sähköä Turkkiin – ja tarvittaessa (jos Venäjä vaikka pommittaa joitakin voimalaitoksia pois pelistä) tuoda Turkista sähköä Georgiaan.

Georgian tien tulee olla myös Suomen tie. On päästävä eroon riippuvuudesta Venäjästä. Tärkeimmät askeleet sillä tiellä ovat rakentaa vähintään neljä uutta suurta ydinreaktoria Suomeen. Niiden yhteyteen on varastoitava usean vuoden tarve kyseisten voimalaitosten polttoainetta takaamaan huoltovarmuus.

Maakaasun ja/tai sähkön tuonnista Venäjältä EI saa riippua Suomessa yhtään mikään.

Suomikin voi viedä sähköä hyvällä katteella – sähkö on vallan erinomainen vientituote. Rahaa tulee ”ovista ja ikkunoista” – ympäristöä saastuttamatta (kunhan sähkö tuotetaan ydinvoimalla).

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu