Rikos ihmisyyttä vastaan

Taglianin raportti toteaa Venäjän syyllistyneen Georgian sodassa (aseellisessa konfliktissa) mm. rikoksiin ihmisyyttä vastaan, joten Georgian ulkoministeri ja presidentti ovat julkituoneet tyytyväisyytensä raportin rehellisyyteen. Sen, että raportista on poimittavissa jokaiselle jotakin osoittaa mm. se, että Venäjän ulkoministeri on tyytyväinen siihen, että raportissa on mainittu Georgian toimenpiteen muuttaneen matalan intensiteetin sodan täysimittaiseksi sodaksi (Georgiahan uskaltautui puolustautumaan Venäjän maahantunkeutumista ja tulitusta vastaan laajamittaisein toimin).

Osoitan tässä joitakin kohtia Taglianin raportista, myös sellaisia, joihin olen viitannut jo aiemmin:

Esimerkiksi II-osan sivulla 213 kerrotaan kuinka Venäjä valmistautui hyökkäämään georgialaisten kimppuun Georgian Abhasiassa 6.8.2008, vaikka georgialaisista ei ollut minkäänlaista uhkaa ei abhaaseille, eikä venäläisille. Kyseessä oli ja on puhtaasti Venäjän imperialismi. (sivu 223)

Sivulla 215 kerrotaan miten Venäjä on valehdellut julkisuuteen joukot, jotka osallistuivat sotaan, sekä kerrotaan mitä joukkoja todellisuudessa hyökkäsi Georgiaan.

Sivulla 219 kerrotaan miten Venäjä rikkoi törkeäasti voimassa olevaa aseleposopimusta hyökäten valtaamaan yhä lisää Georgian laillista aluetta.

Sivulla 222 kerrotaan miten Venäjä valehteli hyökkäyksensä perusteluksi, että Georgia olisi murhannut Tshinvalissa 2000 siviiliä. Raportti kertoo siviiliuhrien kokonaismääräksi sodan aikana 162. Siihen sisältyy myös Venäjän hyökkäyksissä surmansa saaneet Tshinvalin siviilit.

Taglianin raportin II-osan sivulla 250 todetaan, että kun ”rauhanturvaaminen” ei toiminut, vaan georgialaiskyliä tulitettiin toistuvasti raskain asein, niin siinä mielessä Georgian hyökkäys Tshinvaliin oli tarpeen – itsepuolustusta.

Sivulla 252 todetaan päivänselvä tosiasia, että Georgia EI käyttänyt voimaa Venäjän joukkoja vastaan Venäjän alueella, vaan vain Georgian alueella. Mitenhän ihmeessä ne Venäjän joukot olivatkin joutuneet hyökkäysvaunuineen Georgian alueelle? )

Jo ennen aseellista konfliktia, joka alkoi raportinkin mukaan 070808, Venäjän viranomaisilla oli de facto kontrolli ns. Etelä-Ossetian turvallisuusinstituutioiden ja asevoimien yli. (sivu 261). Tässä on kauniimmin sanottuna se tosiasia, jonka minä olen kirjoittanut suoremmin: Tsinvalissa oli ja on Kremlin asettama nukkehallitus. Raportissa kerrotaan, miten Venäjä tuki (ennen sotaakin) Abhasian ja ns. E-ossetian joukkoja monin tavoin, erityisesti kouluttamalla, aseistamalla, varustamalla ja taloudellisesti. (sivu 263)

Venäjällä EI ollut laillista syytä hyökkäykseensä Georgiaan. Sivulla 266 todetaan, ettei Venäjän väittämä Georgian hyökkäys sen ”rauhanturvaajia” vastaan ollut laillinen syy Venäjän hyökkäykseen. Sekin todetaan, ettei Georgian hyökkäystä ”rauhanturvaajia” vastaan ole todistettu (sivu 268). Sekin todetaan raportissa, ettei Venäjän väittämät Georgian hyökkäykset venäläistä omaisuutta, eikä Venäjän kansalaisia vastaan olleet laillinen syy Venäjän hyökkäykseen Georgiaan.

Raportin mukaan Venäjällä EI ollut oikeutta puuttua myöskään väittämäänsä ”sisällissotaan” ns. Etelä-Ossetian kutsumana. Vain valtion laillisella hallituksella (Georgialla) on sellainen avunpyyntioikeus.(sivut 276-277).

Raportissa todetaan myös tosiasia, että kansainvälisen lain mukaan Venäjän sotilaalliset aktiviteetit Georgian asevoimia vastaan EIVÄT olleet oikeutettuja Venäjän väittämän kollektiivisen itsepuolustusoikeuden tarkoituksessakaan.(sivu 283)

Venäjän presidentti Medvedevin väite Venäjän ”humanitaarisesta interventiosta” ei myöskään ollut laillinen oikeutus Venäjän hyökkäykseen Georgiaan.(sivu 284)

Sivulla 289 todetaan sekin, ettei Venäjän kansalaisten pelastaminenkaan oikeuttanut Venäjän hyökkäystä – sellaistakin perustelua venäjä on yrittänyt käyttää.

Sivulla 291 todetaan, että Abhasia ja Venäjä suorittivat aseellisen hyökkäyksen Georgiaan – se EI ollut puolustautumista. Se hyökkäys todetaan laittomaksi sivulla 294.

Venäjä kiistää käyttäneensä Georgian sodassa rypälepommeja – raportin mukaan niiden käyttö Venäjän toimesta on kuitenkin kiistatonta ja on aiheuttanut siviiliuhreja, eli Venäjä valehteli senkin asian.(sivu 343)

Ns. Etelä-Ossetiassa on toimeenpantu osseettien ja venäläisten toimesta etnisten georgialaisten etnisiä puhdistuksia.(sivu 393) Se voidaan raportin mukaan luokitella RIKOKSEKSI IHMISYYTTÄ VASTAAN.

Eli ei ole ihme, että Georgia on tyytyväinen Taglianin raporttiin ja toteaa sen olevan hyödyllinen Georgialle.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu