Venäjä harjoitteli Baltian valtausta

Tämänvuoden syyskesäisissä sotaharjoituksissaan Venäjä harjoitteli Baltian leikkaamista irti NATOsta ja Pohjolasta – askeleena koko Baltian miehittämiseksi.

Sotaharjoituksessa Zapad 2009 Venäjä harjoitteli hyökkäystä Königsbergistä etelään ja Valkovenäjältä pohjoiseen leikkaamaan Baltian maat irti Puolasta, joka on ainoa maayhteys, josta kautta NATO voisi tulla Liettuan, Latvian ja Viron avuksi kun Venäjä hyökkää niiden kimppuun.

Vastaavasti samanaikaisessa sotaharjoituksessa Laatokka 2009 Venäjä harjoitteli Viron ja siten koko Baltian eristämistä Suomesta, ettemme pääsisi helposti apuun heimoveljillemme.

Tänään 4.11.2009 uutisoitiin Puolan eduskunnan puolustusvaliokunnan ja ulkoasianvaliokunnan kokouksesta, jossa käsiteltiin harjoituksen aiheuttamaa sotilaallista uhkaa Puolalle. Puolan varapuolustusministeri Stanisław Komorowski kertoi, että he ovat huolissaan sen harjoituksen vuoksi ja totesi Venäjän armeijan tehneen petoksen jakaessaan suuren sotaharjoituksen kahtia, ettei siihen olisi tarvinnut kutsua tarkkailijoita.

Komorowskin mukaan sotaharjoitukset olivat vain teknisesti puolustusluontoisia – todellisuudessa harjoiteltiin hyökkäystä Baltian maihin ja Puolaan. ”Se näyttää, että potantiaalinen uhka on olemassa, ja mikä vieläkin huonompi, sitä harjoitellaan käytännössä.” Komorowski sanoi.

Puolan armeijan pääesikunnan päällikkö Józef Nasiadka vahvisti, että lehdistön käytössä olevan nauhoituksen sisältö on aito. Nasiadka pyysi kiinnittämään huomiota siihen, että ”Maihinnousu ja taisteluharjoitus järjestettiin Chmielowkan alueella, jossa maasto vastaa Puolan rannikkoa.”

Huomioitakoon, että Venäjä harjoitteli samalla ydinpommin pudottamista Puolaan.

Komorowskin mukaan on huoletuttavaa, että Venäjä voi uuden lakinsa mukaan käyttää ydinasetta myös alueellisissa ja paikallisissa konflikteissa – myös tehden ”ennakoivan iskun”.

http://www.epl.ee/artikkel/481834

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu