Venäjä puuttuu Ukrainan asioihin

Imperialistinen Venäjä puuttuu jälleen törkeästi Ukrainan sisäisiin asioihin. Pääministeri Putin antoi EUn ymmärtää, ettei Ukraina kykene maksamaan kaasuvelkaansa Venäjälle ja pyysi EUlta (Ruotsi) miljardia Ukrainalle, jotta Ukraina voisi maksaa velkansa Venäjälle.

Todellisuudessa sen lokakuun kaasuvelan eräpäivä on vasta huomenna 7.11.2009 ja Ukraina on sen velan – tai oikeammin kaasulaskun – jo maksanut. Se oli vain 500 miljoonaa dollaria.

Taustalla on tulevat Ukrainan presidentinvaalit, joissa Venäjä tekee kaikkensa, että nykyinen länsimielinen presidentti Jushtshenko häviäisi vaalit. Niinpä Ukrainan pääministeri Timoshenko ja Venäjän pääminsteri Putin ovat sopineet keskenään, ettei Ukrainan tarvitse maksaa kaasusta, jota se ei kuluta (taloustaantuman vuoksi kaasun kulutus on vähentynyt).

Oletan, että Venäjä tulee ennen vaaleja vielä järjestämään uuden näytöksen, jossa Venäjä valehtelee jälleen Ukrainan varastavan kaasua, jne. Venäjä haluaa näyttää näytelmän konnana Ukrainan nykyistä presidenttiä saadakseen itselleen mieleisen vaalituloksen Ukrainan presidentinvaalissa.

Kun kaasu ei näytä olevan aivan riittävän voimakas ase Ukrainaa vastaan, niin nyt Venäjä yrittää estää sen, että Ukrainalla olisi mahdollisuus ostaa ydinvoimaloidensa polttoainetta ja uusia ydinvoimaloita Venäjän lisäksi myös lännestä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu