Venäjä varustautuu hyökkäyssotaan

Venäjää ei uhkaa sotilaallisesti yksikään valtio, mutta Medvedev kertoi vuosipuheessaan Venäjän merkittävästä varustautumisesta – eli Venäjä varustautuu hyökkäyssotaan.

Medvedevin mukaan Venäjän puolustusministeriön (sic!) pitää ensi vuonna saada:

– enemmän kuin 30 ballistista ohjusta;

– noin 300 panssaria;

– Viisi ohjuskompleksia Iskander (maasta maahan);

– 30 helikopteria;

– 28 sotilaslentokonetta;

– 3 ydinsukellusvenettä;

– yhden korvetin (sotalaiva);

– 11 satelliittia avaruuteen.

Lisäksi on siirryttävä viestikalustossa analogiatekniikasta digitaalitekniikkaan. Ensin se digitaalitekniikkaan siirtyminen on tehtävä Medvedevin mukaan Pohjois-Kaukasian alueella – jotta saa taas sotia Georgiaa vastaan. Kun Venäjä hyökkäsi vuoden 2008 elokuussa Georgiaan, niin Venäjällä oli hyvin suuria vaikeuksia viestiyhteyksien kanssa – ne eivät käytännössä pelanneet ollenkaan. Se on ilmeisesti tärkeimpiä syitä siihen, että Venäjä epäonnistui yrityksessään valloittaa koko Georgia.

Huomattakoon, että samaan aikaan kun Venäjä varustautuu voimakkaasti, niin hyvin suuri osa venäläisistä elää äärettömässä köyhyydessä – käytännössä luontaistaloudessa. Puhumattakaan Venäjän infrastruktuurin katastrofaalisesta tilasta. Mutta sotimiseen riittää Venäjällä aina rahaa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu