Georgian sota elokuussa 2008

Venäjä ja Venäjän hännystelijät yrittivät ja yrittävät vääristellä mistä sodassa oikein oli ja on kysymys. Yrittivät mm. näyttää ”Ossetian sotana”, jossa osseetit ja georgialaiset olisivat olleet ”sisällissodassa” – vaikka kyseessä oli puhtaasti Venäjän imperialistinen valloitussota, jossa Venäjä yritti valloittaa koko Georgian.

Venäjä valmistautui huolella hyökkäykseen – ne valmistelut näkyivät hyvin keväällä 2008. Georgian johto oli kuitenkin naiivi – kuten Suomen johto juuri ennen Talvisotaa – kummatkaan eivät uskoneet Venäjän täysimittaiseen hyökkäyssotaan.

Venäjä onnistui harhautuksessaan erinomaisesti, Georgian joukkojen pääosa oli läntisessä Georgiassa ja Georgian parhaiten koulutettu prikaati Irakissa kun Venäjän päähyökkäys tapahtui pohjoisesta Rokin tunnelin kautta Goriin katkaisemaan Georgian kahtia. Muistettakoon, että Talvisodassa Venäjä yritti katkaista Suomen kahtia Oulun korkeudelta osatavoitteena koko Suomen valloittamisyrityksessä.

Venäjä myös antoi harhautetuille kuvan omista miehitysjoukoistaan Georgian alueella ”rauhanturvaajina” – jotkut hyödylliset idiootit jopa uskoivat siihen Venäjän harhautukseen niin hyvin, että puhuivat/kirjoittivat niistä miehitysjoukoista YKn rauhanturvaajina ja/tai ETYJin hyväksyminä rauhanturvaajina. Sveitsiläisen Heidi Tagliavinin raportti sentään sanoo suoraan Venäjää konfliktin osapuoleksi, eikä miksikään rauhanrurvaajaksi.

Kirjoitin jo kyseisen sodan aikana artikkelin ja täydensin sitä silloin pari kertaa. Uusin sen perusteellisesti muutama päivä sitten – suosittelen lukemaan siitä faktaa mistä sodassa oikein oli ja on kysymys.

Asia on edelleen hyvin akuutti, sillä Venäjä miehittää Georgian alueita Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria yrittäen koko ajan provosoida uutta sotaa kun epäonnistui yrityksessään valloittaa koko Georgia. Tätä kirjoitettaessa 22.11. on Venäjän joukkojen 4.11. Tirdznisistä sieppaamia georgialaislapsia edelleen Venäjän vankina vaikka EUkin on vaatinut lasten vapauttamista.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu