Tuulivoimaloista haittaa maanpuolustukselle

Ministeri Pekkarinen riemuitsee siitä, että maalle ollaan rakentamassa tuulivoimaa. Oikeammin hän oli tänään 24.11.2009 riemuissaan siitä, ettei maalle rakentaminen tule niin mahdottoman kalliiksi kuin merelle rakentaminen.

On sen lisäksi, että tuulivoiman rakentaminen Suomeen on taloudellisesti älytöntä, otettava huomioon, että se on myös lentoturvallisuuden ja maanpuolustuksen kannalta haitallista. Kaavaillaan nimittäin rakennettavaksi korkeita voimaloita kun kovalla pakkasella ei tuule matalalla.

Ne tuulivoimapuistot kuitenkin häiritsevät vakavasti tutkavalvontaa. Esimerkiksi Virossa puolustusministeriö on joutunut kieltämään useita tuulipuistoja, jotka olisi haluttu rakentaa maalle – juuri siksi, että puistot häiritsisivät ilmavalvontatutkia.

Minun päähäni ei mitenkään mahdu, että Pekkarinen haluaa rakentaa hirveän määrän tuulivoimaa Suomeen, vaikka tarvitaan valtavat tukiaiset meidän veronmaksajien pussista ja lisäksi sen tuulivoiman lisärakentamisen vuoksi joudutaan nostamaan sähkön hintaa oleellisesti.

Oletan, että kyseessä on lehmänkauppa, jolla saadaan myös älyttömälle risu- ja kantosähkölle mittavat tukiaiset sekä sähkön hinnan korotus.

Siinä EI ainakaan ole kyseessä Suomen, eikä suomalaisten etu. Suomen ja suomalaisten etu on antaa runsaasti lupia uuden ydinvoiman rakentamiseen. Siihen EI tarvita tukiaisia, eikä sähkön hinnan korotusta.

Ydinvoima on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas tapa tuottaa sähköä, joka on välttämättömyyshyödyke. Sähköä on yksinkertaisesti pakko tuottaa niin paljon kuin sitä kulloinkin kulutetaan.

Lisää:

http://jput.fi/energiapolitiikka.htm

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu