Hyökkäämättömyyssopimus "irtisanottiin" 28.11.1939

Suomettunut media ja historiankirjoitus valehtelevat Suomen ja Venäjän välillä voimassa olleen hyökkäämättömyyssopimuksen irtisanomisesta.

Hyökkäämättömyyssopimus allekirjoitettiin 21.1.1932. Sopimusta jatkettiin jatkosopimuksella 7.4.1934. Sen jatkosopimuksen mukaisesti hyökkäämättömyyssopimus oli voimassa vuoden 1945 loppuun – eli sitä EI voinut irtisanoa ja sitten noin vain hyökätä Suomen kimppuun.

Venäjä toki väitti irtisanoneensa sopimuksen, mutta oli tavattoman suuri virhe, että media lähti toitottamaan sitä valhetta – ja se valheen toitotus jatkuu edelleen. Valhe siitä irtisanomisesta kertomisesta tuli/tulee heti kun jätettiin/jätetään kertomatta se tosiasia, ETTEI sopimusta voinut irtisanoa.

Kun kerrotaan Talvisodan alkamisesta, niin tulee kertoa, että: Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939 RIKKOEN törkeästi voimassa olleita hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta, sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä, sekä allekirjoittamaansa YKn edeltäjän Kansainliiton peruskirjaa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu