Pravda 1.12.1939

”Taistelujen alkamisesta kertoi kaksipalstainen uutinen, jonka mukaan neuvostojoukot olivat joutuneet ’tör­mäyksiin’ suomalaisten kanssa näiden loukattua rajaa Kovojnassa, Manssilassa, Raasulissa, Korkiamäessä ja Termolovossa. Korkeimman sodanjohdon käskystä ja estääkseen uudet provokaatiot, Puna-armeijan joukot olivat ylittäneet rajan 30.11. kello 8 aamulla. Repolan ja Porajärven suunnalla ne olivat edenneet 10-15 km, Petroskoin suunnalla oli saavuttu Suojärvelle, Kannak­sella vallattu Metsäpirtti, Kuokkala ja Terijoki. Huonos­ta säästä huolimatta oli tehty tiedustelulentoja ja pommi­tettu Helsingin ja Viipurin lentokenttiä.”(Timo Vihavainen, Marssi Helsinkiin, 1990, sivu 42)

” ’Josta­kin Suomesta’ peräisin olevasta radiolähetyksestä oli sie­pattu Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean julistus Suomen työkansalle, jossa ilmoitettiin, että maassa oli tapahtumassa vallankumous. Toisin kuin vuonna 1918 se vietäisiin loppuun asti ja varmuuteen voitosta oikeutti se, että apuna oli nyt voittamaton Puna-armeija.”(Timo Vihavainen, Marssi Helsinkiin, 1990, sivu 43)

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu